Hirdetés

Kovács János meghal a csíki színpadon

A Hatházi András által írt Kovács János meghal című és a szerző által igazi mesejátéknak nevezett stúdió-előadást mutatja be a Csíki Játékszín október 26-án, szombaton, Dálnoky Csilla rendezésében. Az előadás részleteiről és a novemberi programról a társulat tagjai tájékoztattak.

Péter Ágnes
Kovács János meghal a csíki színpadon
A csíki társulat tagjai. Bemutatóra készülnek Fotó: Veres Nándor

A Kovács János meghal című, legújabb stúdió-előadását mutatja be a Csíki Játékszín társulata október 26-án, szombaton. A társulat tagjainak tájékoztatása szerint a Hatházi András által írt és igazi mesejátéknak nevezett darabot Dálnoky Csilla rendezte, és szerepel benne Vass Csaba, Nagy Gellért, Ferencz Ádám, illetve Boldizsár Szabolcs, aki élő zenével is kíséri a darabot. A díszletet és a jelmezeket Keresztes-Nyírő Anna tervezte.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mint Dálnoky Csilla mondta, a darab témája a halál, illetve a halállal való szembenézés, az elengedés. A szereplők szerint ennek ellenére játékos, humoros, őszinte, nagyon is emberi és velejéig erdélyi előadásról van szó, amelyen nemcsak sírni, hanem nevetni is lehet. A rendező úgy véli, nemhiába igazi mesejáték, hiszen az egyórás előadás olykor könnyed, viszont mélyreható, elgondolkodtató.

Az előadást még október 27-én, illetve novemberben is láthatják a nézők, megtekintése 14 éven felülieknek ajánlott. Veress Albert, a társulat igazgatója azt is elmondta, hogy október 30-án és 31-én a Csíki Játékszín színpadán a bákói Bacovia Színház előadásai tekinthetők meg román nyelven, magyar felirattal. Továbbá megjelent a novemberi színházi program is: jövő hónapban lesz az idei évad első nagyszínpadi előadása, Az apa című darab bemutatója, háromszor lesz látható a Tomcsa Sándor Színház és az Udvarhely Néptáncműhely közös produkciója, a Parasztopera, illetve november végén vetített koncertszínházi előadást tart Vecsei H. Miklós és a QJÚB zenekar.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!