Hirdetés

Koszorúzás a csíkszeredai Hősök temetőjében

Csíkszereda és Hargita megye hivatalosságai csütörtökön katonai tiszteletadás mellett helyezték el a megemlékezés koszorúit a megyeszékhelyen, a Hősök temetőjében található emlékműnél.

Létai Tibor
Koszorúzás a csíkszeredai Hősök temetőjében
Fotó: Létai Tibor

A Hargita megyei prefektúra által megrendezett eseményen a hegyivadász-alakulat, a csendőrség, valamint a hivatásos tűzoltóság egységei álltak díszsorfalat. A román himnusz elhangzása után az ortodox egyház elöljárói végeztek szertartást, majd az egyperces néma főhajtást követően Isabela Prodan Hargita megyei alprefektus tolmácsolta Marcel Ciolacu miniszterelnök gondolatait.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A levélből a többi között kiderült, hogy az Úr mennybemenetelének ünnepén emlékeznek a román nemzet ismert és ismeretlen hőseire, akik áldozatukkal történelmet írtak, és utat nyitottak a román nép szabadságának, méltóságának és jólétének megvalósítása felé. Ezért mély tisztelettel kell meghajolni előttük, és továbbadni álmaikat a jövő felelős nemzedékének, hozzájárulva az ország fejlődéséhez, méltóságának megtartásához, a szabadsághoz, a demokrácia értékeinek megerősítéséhez.

A kormányfő levelének felolvasása után katonai tiszteletadás mellett helyezték el Hargita Megye Prefektusi Hivatala, a csíkszeredai városháza, valamint Hargita Megye Tanácsa koszorúit.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!