Jézus Krisztus szupersztár Csíkszeredában, jegyeket jövő héttől lehet venni

Október 2–5. között Csíkszeredában láthatók a Kolozsvári Magyar Opera idei évadának kiemelt előadásai. Műfaji szempontból színes kínálattal jelentkezik a kolozsvári társulat: rockopera, musical és operettgála is szerepel a miniévad programjában, a részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a csíkszeredai városházán.

Fazakas Bea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jézus Krisztus szupersztár Csíkszeredában, jegyeket jövő héttől lehet venni
Szép Gyula és Korodi Attila sajtótájékoztatója. Pár napra Csíkszeredába költözik a Kolozsvári Magyar Opera Fotó: Fazakas Bea

Újból Csíkszeredába költözik a Kolozsvári Magyar Opera. A társulat október 2–5. között egyetemes zenei műveket ad elő, október 2-án elsőként Tim Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperáját mutatják be a Szakszervezetek Művelődési Házában.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Korodi Attila polgármester az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján felhívta a székelyföldi operakedvelők figyelmét, hogy minél előbb szerezzék be a jegyeket, mert az eddigi tapasztatalatok azt mutatják, hogy nagy lesz irántuk a kereslet.

– A város szempontjából kiemelt eseményről van szó, mivel 170 művésznek és logisztikai szakembernek kell megoldani a kolozsvári társulat csíkszeredai jelentlétét ebben a miniévadban. Itt építik ki azokat a funkciókat, amelyek a kolozsvári színpadon ebben az évben láthatók – közölte a polgármester.

Szép Gyula elégedetten nyugtázta, hogy a városházával együttműködve sikerült hagyományt teremteniük a székelyföldi miniévadból. Elhangzott: október 3-án Giuseppe Verdi A trubadúr című operáját játszák, október 4-én az Operettgála lesz műsoron, a miniévad záró előadását – Frederick Loewe és Alan Jay Lerner My Fair Lady című musicaljét – pedig október 5-én láthatja a közönség.

– Ezek az egyetemes zenei művek kiállták az idő próbáját. Mind a My Fair Lady, mind a Jézus Krisztus szupersztár első a műfajában – jegyezte meg a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója.

Kiemelte, hogy az Operettgála díszmeghívottja a magyarországi Miklósa Erika. A társulat vezetője szerint az énekesnő jelenléte nélkül nincs is miniévad. Ugyanakkor elhangzott, hogy Székelyföldön kizárólag Csíkszeredában vannak olyan műszaki feltételek, amelyek lehetővé teszik az opera-előadások megrendezését.

A jegyeket a jövő héttől kezdik értékesíteni. Jegyet váltani online, illetve személyesen lehet a Művészetek Házánál.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!