Ismét lezárták a csíkszeredai ivóvízpavilont

Fertőzés miatt újra lezárta a csíkszeredai polgármesteri hivatal a központi parkban található ivóvízpavilont. Bors Béla alpolgármester szerint ahhoz, hogy a folyamatosan visszatérő fertőzést megszüntessék, újabb beruházást végeznek.

Pál Bíborka
Ismét lezárták a csíkszeredai ivóvízpavilont
Fotó: László F. Csaba

A júliusi, többhetes lezárást követően augusztus elején, a csíkszeredai városnapok alkalmából megnyitották a központi park ivóvízpavilonját, amely azonban alig szűk három hétig látta el feladatát, és ismét zárva van.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mint arról beszámoltunk, korábban azért zárták le a forrást, mert a vízben kismértékben coliform baktériumok jelenlétét mutatták ki. Most a megyei egészségügyi igazgatóság vízvizsgálata újabb baktériumfertőzést igazolt, ezért a városi önkormányzat újra lakatot tett a pavilon ajtajára. Bors Béla alpolgármester szerint a fertőzés annak ellenére jelent meg ismét, hogy a Harvíz Rt. vízszolgáltató vállalat munkatársai szakszerűen fertőtlenítették a forrás környékét, a kivitelező cég pedig a vizet felszínre hozó pumpát is ellenőrizte és fertőtlenítette.

Számunkra is érthetetlen, hogyan újult ki a fertőzés. Bosszantó, hiszen egy gyönyörű beruházásról és jóízű vízről van szó, amelynek fennakadásmentes működtetéséért mindent megteszünk.

A szakemberek javaslatára most kicseréljük a kútfejet egy hermetikusan záró fejre, illetve a pumpát tartó sodronyt is egy, az élelmiszeriparban használatos huzalra cseréljük, remélve, hogy ezzel teljesen kizárjuk a fertőzés lehetőségét – nyilatkozta lapunknak Bors Béla alpolgármester. 

Mivel a pavilon vízminőségével kapcsolatban ilyen gyakran merül fel probléma, a közegészségügyi ellenőrzést a továbbiakban is az előírtnál gyakrabban végezteti a városháza.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!