Hirdetés

Fertőtlenítésre van szükség

Nagyon kis számban, de coliform baktériumokat mutatott ki a csíkszeredai központi parkban található ivóvízpavilon vizében a Hargita Megyei Közegész­ségügyi Igazgatóság (DSP) a napokban elvégzett vízmintaelemzése. Ezért a fer­tőzés megszüntetéséig zárva marad a pavilon, ahonnan a csapot már korábban leszerelték.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Fertőtlenítésre van szükség
A víz fogyasztása tilos. Zárva marad a pavilon Fotó: László F. Csaba

A szakemberek szerint felszíni fertőzésről lehet szó, megtörténhet, hogy az ott zajló szerelés következtében fertőződött a rendszer. 

– A városháza felkérésére vizsgáltuk meg az ivóvízpavilon vizét, amiben nagyon kis számú, alig kimutatható coliform baktériumokat találtunk, viszont a víz fogyasztása nem megengedett

– tájékoztatott érdeklődésünkre dr. Tar Gyöngyi.

Fertőtlenítésre van szükség


A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője elmondta: további szakértői vizsgálatokra van szükség, mert tisztázni kell, miként került a baktérium a vízbe, meg kell találni a fertőzés forrását, egyébként újból és újból problémák adódhatnak, hisz a fertőtlenítések csak időlegesen fognak hatni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Feltehetőleg felszíni fertőzésről van szó, ami a szerelés során valamelyik ott dolgozó kezéről is bekerülhetett, ezért az ok feltárását követően fertőtleníteni kell a felszerelést és a kút környékét, magyarázta dr. Tar.

– Keresnünk kell egy szakcéget, amelytől megrendeljük a fertőtlenítést, egyelőre nem lehet tudni, mindez mennyi időt vesz igénybe, egy darabig biztos eltart

– fogalmazott lapunknak Bors Béla, Csíkszerea alpolgármestere az esettel kapcsolatban.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!