Hirdetés

Ingyenes honosítás, anyasági és életkezdési támogatás ügyintézése Csíkszentmártonon

Február első felében lehetőséget kapnak Csíkszentmárton község lakói, hogy különféle adminisztratív ügyeikben segítséget kérjenek az RMDSZ Csíki Területi Szervezetétől, amely az Eurotrans Alapítvánnyal együttműködve szervez kiszállást. Az érdeklődőknek három alkalommal, február 6-án (kedden), február 8-án (csütörtökön) és február 13-án (kedden) 12 és 14 óra között van lehetőségük személyesen megjelenni Csíkszentmárton Község Polgármesteri Hivatala tanácstermében, ahol az eljárásukhoz szükséges dokumentumokat is leadhatják.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Ingyenes honosítás, anyasági és életkezdési támogatás ügyintézése Csíkszentmártonon
Fotó: RMDSZ Csíki Területi Szervezete

A kiszálláson a résztvevők díjmentesen segítséget kaphatnak az alábbi ügyintézésekben:

  • Honosítási kérelem benyújtása: Azok, akik magyar állampolgárságot szeretnének szerezni, segítséget kaphatnak a honosítási eljárásban.
  • Anyakönyvezési ügyek: Házasságkötés, gyermek születése, haláleset vagy válás esetén az anyakönyvezési eljárásokban nyújtanak segítséget.
  • Személyazonosító igazolvány igénylése: Tájékoztatást kaphatnak a személyazonosító igazolvány igénylésének folyamatáról.
  • Anyasági és életkezdési támogatások: A szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy 2018. január 1-től a Magyarország területén kívül született és ott élő, magyar állampolgár gyermek is jogosult az anyasági támogatásra és a babakötvényre. Az anyasági támogatás egy egyszeri szociális juttatás, melyet az édesanya igényelhet a gyermek születését követő hat hónapon belül. Emellett elérhetővé vált az életkezdési támogatás is, amely egy letéti számlát nyit a gyermek számára, segítve ezzel az önálló életkezdését.

Mindezekről a Csíki Területi Szervezet székházában (Csíkszereda, Mihai Eminescu utca 2/A szám) vagy a Magyar Ügyek Házában hétköznapokon 9 és 16 óra között, valamint a 0759 528 533-as telefonszámon lehet érdeklődni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az RMDSZ és az Eurotrans Alapítvány közös kezdeményezése lehetőséget biztosít a helyieknek, hogy könnyedén intézhessék el különféle ügyeiket, mindezt díjmentesen és szakértői segítséggel. A kezdeményezés célja a közösség támogatása és az adminisztratív folyamatok megkönnyítése – tájékoztat az RMDSZ Csíki Területi Szervezete.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!