Hasznos információk hegyvidéki gazdálkodóknak

Pásztornap a Hargitán címmel szervezett szakmai konferenciát csütörtökön a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás – partnerségben Hargita Megye Vidékfejlesztési Egyesületével – és Hargita Megye Tanácsa a Zetelaka melletti Küküllőmezőn található Kükiland Manufaktúránál. A második alkalommal megtartott esemény célja a Hargita-hegység térségében tevékenykedő hegyvidéki gazdálkodók támogatása.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
Hasznos információk hegyvidéki gazdálkodóknak
Konferencia. A hegyvidéki gazdálkodás aktuális kérdései voltak terítéken Fotó: Létai Tibor

A meghívottakat és résztvevőket László Csongor, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének Igazgatója, a pásztornap moderátora köszöntötte. A rendezvény kezdeményezője, Madár Zsolt, a Hargita Megye Tanácsa keretében működő Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója hangsúlyozta: a hegyvidéki gazdálkodók nélkül nem lehet teljes körű fejlesztést elérni, ezért nyitni akarnak feléjük, hogy e sikeres vándorrendezvény meghívott előadói információit felhasználva tudjanak fejlődni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Folyamatosan tanulunk egymástól, ezért jelentősek ezek az események, és fontos, hogy a gazdák összefogjanak, mert úgy a lehetetlen helyzetekben is van megoldás – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Becze István, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének elnöke a magyar–magyar együttműködés jelentőségét emelte ki, utalva a magyar agrárminisztérium és kormány támogatására.

– Akkor tudunk megmaradni, ha egymást erősítve, minél több hasonló találkozón keresztül segítjük a gazdákat – fogalmazott Becze.

Nagy Attila, Zetelaka község polgármestere is köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva: hasznosítani kell az itt elhangzott hasznos információkat, hogy a jelen kihívásait, akadályait sikeresen vegyük.

A népes publikum előtt tartott szakmai előadások sorát Romfeld Zsolt, a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője nyitotta meg A Hargita megyei állattartás múltja, jelene és jövője című értekezésével. Dr. Fodor Levente Az állatpestisek alakulása napjainkban és megelőzésének lehetőségei témában tartott előadást; Kolumbán Dávid, a Mangalicatenyésztők Egyesületének elnöke a székelyföldi mangalicatenyésztés múltját és jelenét mutatta be; Szabó Károly, a Visit Harghita igazgatója az Átalakuló gazdálkodás, átalakuló turizmus című prezentációjával kötötte le a hallgatóság figyelmét.
A Magyartarka Tenyésztők Egyesületének képviseletében Rácz Károly elnök és Kovács Mesterházy Zoltán ügyvezető igazgató mutatta be a szervezetet és munkája eredményét.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!