Hirdetés

Három lejjel emelték a csíkszeredai bölcsőde napi étkezési díját

Huszonkét lejről huszonöt lejre emelte a megyeszékhely önkormányzata a csíkszeredai bölcsőde napi étkezési díját, a döntést az energiaárak emelkedésével indokolták. Többek között erről döntött a várost vezető testület keddi közgyűlésén. 

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Három lejjel emelték a csíkszeredai bölcsőde napi étkezési díját
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

A soron kívül összehívott közgyűlésen elhangzott, hogy 2022 óta nem emelték a bölcsődei napi étkezés díját, ugyanakkor a városnak az étkeztetőcéggel kötött szerződése június 31-én lejár, amelyet meg kell hosszabbítsanak, a villanyáram, a gáz- és az üzemanyagárak emelkedése miatt a napi díjat is kénytelenek megemelni 22 lejről 25 lejre. Az új díjszabás július elsejétől lép érvénybe.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A testület a Gál Sándor téri parkolók, zöldövezet, játszótér felújítása elnevezésű beruházás beavatkozási munkálatai dokumentációjának módosításáról is döntött. Bors Béla alpolgármester hangsúlyozta, a módosítás nem érinti a beruházás teljes értékét – áfával összesen 8.931.103,55 lej. Az elöljáró megjegyezte: záros határidőn belül szeretnék átvenni a munkát, és használatba adni a helyszínen elhelyezett okosvécével együtt. Kérdésre válaszolva elmondta, a parkolóhelyek srégen vannak felfestve, így 72 helyet tudtak kialakítani. 
Több terület bérleti díjának meghosszabbításáról is döntött a testület. A MOL Románia Petroleum Products számára tíz évre meghosszabbították egy 3469 négyzetméteres terület bérleti szerződését a Brassói úton, valamint a Petőfi Sándor utcában az Öcsi Fuel Rt.-vel kötött haszonbérleti szerződés hosszabbításának jóváhagyásáról is határoztak, ami egy 121 négyzetméteres területre vonatkozik.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!