Hirdetés

Újra itt a Cseperedők Családi Fesztivál

Második éve ad otthont a pottyondi András-birtok a Cseperedők Családi Fesztiválnak. A természetközeliségre, fenntarthatóságra, fejlesztő játékokra, kézműves-foglalkozásokra, workshopokra és zenei programokra épülő fesztivál mindenekelőtt a családokról, a családok igényeiről szól. Így van ez most is, hiszen több mint száz család vesz részt az eseményen, sokan közülük évente visszatérő vendégei a fesztiválnak.

Fazakas Bea
Újra itt a Cseperedők Családi Fesztivál
Fotó: Fazakas Bea

Idén több mint hetven család regisztrált a Cseperedők Családi Fesztiválra, Csatangolásra, sokan egész hétvégére sátorral érkeztek, mások a napi belépőket részesítik előnyben. A jelen lévő gyermekek átlagéletkora 3-6 év, a szervezők azonban nemcsak a legkisebbeknek, de a felnőtteknek is tematikus programokat szerveztek.

Többek között a Határszabás szelíden, kiabálás nélkül – Hogyan mondjunk „nem”-et? című előadáson és szexuális nevelés műhelymunkán is részt vehettek az érdeklődő szülők. Az esemény főszervezője Csiszér Kinga és Gál Kinga, akik a Fészek Tanoda és a Kőke Tánc Egyesület égisze alatt álmodták meg az idei programsorozatot is. A részletekről Csiszér Kinga nyilatkozott lapunknak, aki szerint sokan a nyaralásukat is a Cseperedők Családi Fesztivál időpontjához igazítják.

– A szülők részéről egyfajta elvárás lett a Cseperedők Családi Fesztivál, mi pedig igyekszünk megfelelni az igényeknek. Én úgy érzem, hogy ez a program egy olyan hely, ahol a családi összhang is épül. Sajnos mostanában ez kevés helyen valósulhat meg, ezért idén is arra törekedtünk, hogy a gyermekek és a szülők egymásra figyelve, önfeledt pillanatokat élhessenek át – ecsetelte a szervező.

A felkínált programokat több kézműves- és foglalkoztató egyesület valósítja meg, az állandó programok pedig többek között a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) , a Csíki Hegyimentő Csapat és a Csalogány Gyermekfoglalkoztató sátraiban lelhetők fel.

A szombat főként kézműves-workshopokra épült, de volt lovagoltatás, felnőtteknek szóló előadás, zenés foglalkozás, mesejáték is, késő este pedig minidiszkó, Legendárium esti mese és filmvetítés várható.

Vasárnap a fő program a Meseút nevű foglalkozás lesz, amikor Varró Zsuzsa Áfonyka című mesekönyve alapján kell bizonyos feldatokat, próbatételeket sikeresen megoldjanak a jelen lévő gyermekek. Sipos Tünde, az idei fesztivál koordinációjáért felelős szervezője arra hívta fel a figyelmet, hogy a lehetséges zivatarok ne vegyék el az érdeklődők kedvét, hiszen akkor is megtartják az ígért programot, ha csak egy család marad a helyszínen.

A fesztivál létrejöttét Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és Csíkszentgyörgy község önkormányzata segítette elő.

 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!