Finanszírozóra várnak

A gázhálózat befejezéséhez és beüzemeléséhez a Környezetvédelmi Alap Igazgatóságának (AFM) támogatására számítanak Felcsíkon.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 1 perc
Finanszírozóra várnak
Fotó: Bíró István

A Csíkmadarast, Csíkdánfalvát, Csík­karcfalvát, Csíkszent­ta­mást és Csíkszentdomokost kiszolgáló gázhálózat vezetékének lefektetése, a fogyasztásmérők felszerelése megtörtént, a telekhatároknál a csatlakozásokat is előkészítették, ám a gázátemelő állomás telepítése még hátravan. Az előbbi munkálatokat a Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) pályázatán elnyert támogatásból, illetve önrészből elvégezték, de utóbbi megépítéséhez szükséges eszközöket nem tudták tavaly év végéig beszerezni, így más forrásból kell a finanszírozást biztosítani.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A Környezetvédelmi Alap Igazgatóságától (AFM) kaptunk ígéretet támogatásra. Jelenleg várjuk a kormányhatározatot, amivel az AFM felvállalhatja és biztosíthatja a mintegy 20 millió lejes összeget

– mondta lapunk érdeklődésére Bőjte Csongor-Ernő projektfelelős, Csíkdánfalva polgármestere. Megjegyezte: abban az esetben, ha elnyerik a szükséges támogatást, már ebben az évben megtörténhet a gázhálózat átadása és tesztelése.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!