Hirdetés

Félúton az útfelújítás

A csíkszentimrei önkormányzat idén befejezi a községi utcák korszerűsítését, tudtuk meg Kencse Előd polgármestertől. A településen a Helyi Fejlesztések Országos Programja (PNDL) keretében közel négy kilométer útszakaszt újítottak fel.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Félúton  az útfelújítás
Korszerűsítik az utcát Fotó: Pál Bíborka

A végéhez közeledik a Helyi Fejlesztések Országos Programjából (PNDL) finanszírozott munkálatok kivitelezése Csík­szent­imrén, a projektnek köszönhetően Kencse Előd polgármester szerint a község útszakaszainak a 75 százalékát borítja aszfalt. Az érintett utcákban kisebb hidakat, átereszeket építettek, illetve befedték a vízelvezető árkokat.

– Öt utcában (Alsó utca, Felső utca, Belső, utca, Kúria utca és Czikó utca) kell befejezze a munkálatokat a kivitelező, ezeken a helyszíneken jelenleg a vízelvezető árkok mélyítésével dolgoznak, következik azoknak a befedése, hidak építése, a szennyvízaknák szintre emelése és végül az utak kopórétegének a leterítése

– sorolta a hátralévő feladatokat a polgármester.
A PNDL keretében Csík­szentimrén 3,82 kilométernyi útszakaszt aszfaltoznak le, az önkormányzat összesen 4,7 millió lejt költhet ezekre a munkálatokra, ebből hátravan még 2,4 millió lej értékű beruházás elvégzése.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!