Felújították a csíkszeredai Zsögöd utcát

Befejezték a Zsögöd utca keresztúttól a lovardáig terjedő szakaszának javítását. 570 méteren többek között talajcserét végeztek, felújították a járdát, parkolókat alakítottak ki, végül pedig aszfaltoztak. Már csak néhány apróbb munkafolyamat – útfestés, jelzőtáblák kihelyezése, nyolc akna szintre emelése – van még hátra, amiket az elkövetkező napokban fognak elvégezni.

Létai Tibor
Felújították a csíkszeredai Zsögöd utcát
Fotó: Létai Tibor

A csíkzsögödiek számára jelentős megvalósításról – a település régi főutcájának megújulásáról – Korodi Attila polgármester, Bors Béla alpolgármester és Hajdu Gábor parlamenti képviselő a helyszínen tájékoztatta a sajtó képviselőit. Elhangzott, hogy a kivitelezés időtartamát előre nem látható nehézségek akadályozták. Mint utólag kiderült, az útszakasz alapja nagyon rossz állapotban volt, melyet meg kellett erősíteni, ami nemcsak késleltette a munkát, hanem jelentős többletköltséggel is járt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

„Időtlen idők óta nem történt itt alapos beavatkozás, holott nagyon fontos, hogy a zsögödiek biztonságban mehessenek végig a templomtól a kultúrotthonig. A felújított útszakasz a fő ütőere a hagyományos zsögödi közösségnek, ahol nemcsak magánlakások vannak, hanem a templom és kultúrház mellett iskola is működik, és a közeljövőben a lovarda is fontos célt fog szolgálni a lovassportok területén, ezért elengedhetetlen volt egy korszerű infrastruktúra megvalósítása, ami mindezt ki tudja szolgálni, nem mellesleg pedig

hosszú távon a Tudor negyeddel is összeér majd ez a településrész

– fogalmazott Korodi Attila polgármester. 

Felújították a csíkszeredai Zsögöd utcát

– Az 570 méteres szakaszon talajcsere és alapozás történt, két réteg aszfaltot terített le a karbantartással megbízott ING Service Kft. A helyi kivitelező az út két oldalán aszfaltozott járdát, és az úttest mentén tizenegy parkolóhelyet alakított ki. Az utcában újdonság a két emelt átjáró is, amelyek az autóforgalom lassítását és a gyalogosok biztonságát szolgálják – részletezte Bors Béla.

Az alpolgármester az idei útkarbantartási munkálatok szerződött értékeit ismertetve megjegyezte: a városháza a javítási alapokra 7,8 millió lejt különített el, aszfaltozásra 6,2 millió lejt, kavicsozott utakra 1,14 millió lejt, útfestésre 400 ezer lej értékben szerződött.

Hajdu Gábor parlamenti képviselő a helyi önkormányzat gazdálkodását méltatta. Mint megjegyezte: az államkincstár elhibázott döntései miatt most nem a fejlesztések, hanem a megszorítások időszakát éljük. Ennek tudatában még inkább felértékelődik, hogy a csíkszeredai városháza kevés pénzből is képes ilyen léptékű javítást végzeni.

– Csíkszereda nagyon jól gazdálkodik, a megszorítások időszakában is sikerült ezt a beruházást megvalósítani – mutatott rá a beruházás jelentőségére Csíkszék parlamenti képviselője.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!