Felújított és felszámolt szökőkutak

Csíkszeredában jelenleg három szökőkút működik, noha a közelmúltban több is üzemelt. Néhányat közülük felújítottak, de olyan is akad, amit lezártak, megszüntettek.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 1 perc
Felújított és felszámolt szökőkutak
Fotó: László F. Csaba

 A Szabadság téri szökőkutat végleg lezárták – ugyanis már kezdetektől fogva problémás volt a működtetése, gyakran meg hibásodott –, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság székháza melletti körforgalomban lévőt pedig felszámolták, helyét parkosították. Ez utóbbi szökőkutat több mint tizenöt éve építették a Tudor Vladimirescu és a Testvériség sugárút találkozásánál lévő körforgalomban, de sokáig nem működött. 2016-ban beindították, de csak rövid ideig üzemelt, majd végleg lezárták, a helyén virágágyást képeztek ki.
A vasútállomás közelében található szökőkutat teljesen felújították, jelenleg is üzemel. A Majláth Gusztáv Károly téren található két szökőkút is működőképes.
A városban összesen 19 ivókút vize oltja a szomjat, a nyári hőség enyhítésére párakapukat helyeztek el a Szabadság téren, a Majláth Gusztáv Károly téren, a Mikó-várnál és a buszpályaudvaron.
– A vasútállomás közelében lévő szökőkút üzemeltetése volt az egyik prioritásunk – mondta egy korábbi sajtótájékoztatón lapunk érdeklődésére Korodi Attila. – A Szabadság téri szökőkutat viszont lezártuk, mivel technológiai szempontból nem bizonyult megfelelőnek, rendbetétele pedig jelentős beruházást igényelne, azonban még nem döntöttünk a helyettesítésről.
A polgármester szerint jelenleg a legfontosabb az ivó­kutak működésének biztosítása a város különböző pontjain, hogy a járókelők mindig hozzájussanak friss ivóvízhez.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!