Felújítják és kibővítik a csíkszeredai Micimackó Óvodát

A csíkszeredai Micimackó Óvodában tartott sajtótájékoztató keretében írták alá csütörtökön az oktatási intézmény bővítéséről és felújításáról szóló kivitelezési szerződést, amelynek értelmében idén teljesen megújul a közel ötven esztendeje épült óvoda. Az uniós társfinanszírozásból megvalósuló beruházás nyomán a létesítmény egyebek mellett egy új emelettel, étkezővel, raktárépülettel bővül és teljes hőszigetelésen esik át.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 4 perc
Felújítják és kibővítik a csíkszeredai Micimackó Óvodát
Fotó: Létai Tibor

Az épület modernizálásáról szóló megállapodást Sógor Enikő alpolgármester és Boda Szilárd, a helyi Boda Construct Practic Kft. tulajdonosa a helyszínen látta el kézjegyével.

Korodi Attila polgármester a sajtó képviselőinek kifejtette: a teljes projekt 5,4 millió lej értékű. A most aláírt szerződés az épület hőszigetelését, valamint a tetőtér lakhatóvá tételét foglalja magában, ennek a kivitelezése 3,87 millió lej, amiből 1,89 millió lej uniós támogatás. A teljes keretösszegből a városháza hozzájárulása kétmillió lej.

A város első embere örömének adott hangot, hogy egy helyi vállalkozó a kivitelező, mert garantálják, hogy szívvel-lélekkel egy ilyen beruházást meg tudnak valósítani határidőre. 

A beruházás hozadékairól Sógor Enikő alpolgármester beszélt. Mint kifejtette: új emelet épül, amelyen három foglalkoztatóterem kap helyet, a meglévő teraszt beépítik étkezőnek, a falakon kívül tűzlépcső épül, az udvaron pedig egy új, zöld tetős raktárépület, valamint tiroli pálya. Mindezek mellett kicserélik a nyílászárókat, a villanyvezeték-rendszert, hőszigetelik a falakat és a tetőzetet, napelemeket és villámhárítót szerelnek fel. Biztosítják az akadálymentesítést, és az udvart meg a játszóteret is felújítják.

Létai Tibor

A Micimackó Óvoda igazgatója, Szente Ibolya röviden ismertette az 1974-ben épült intézmény történetét. Elmondta: az óvoda jövőre lesz ötvenéves, és mindeddig csak kisebb beavatkozások, javítások történtek rajta főleg a belső terekben, a külső falakhoz nem igazán nyúltak eddig. A 198 gyermeket befogadó intézmény épülete mostanra igencsak megérett az átfogó felújításra, hogy megfeleljen a mai idők elvárásainak, mert fontos a családias, zöld, környezet, a természetes anyagok használata, aminek eredményeképpen az ide járó gyermekek, szülők, személyzet még kellemesebben fogja érezni magát.

Lapunk kérdésére, hogy miként érinti az intézménybe járó gyermekeket a felújítás, a jelenlévők elmondták, hogy az építkezés alatt a gyermekek számára a legmegfelelőbb, a legbiztonságosabb megoldást fogják választani. A szándék az, hogy szülőnek, gyermeknek minél könnyebb legyen. A kivitelezési munkálatoktól is fog függeni, milyen megoldást találnak majd az aktuális helyzetnek megfelelően.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!