Hirdetés

Év végéig elkészül az alap

Már az idén szeretnék elkészíteni az új kápolna alapját Büdösfürdőn, a régi épületet lebontották.

Vlaicu Lajos
Év végéig elkészül az alap
A kápolna régi fundamentuma. Alapozásra készülnek Fotó: Vlaicu Lajos

Lebontották a csík­szent­imrei Büdös­für­dőn található régi kápolnát, és elkezdték az alap öntéséhez szükséges előkészületeket – tájékoztatott Papp Márton csíkszentkirályi plébános. Hargita Megye Tanácsának egyháztámogatási programjából kaptak pénzt a 156 ezer lej értékű projektre, ebből 26 ezer lej önrész. Az elszámolási kötelezettség teljesítése érdekében az összeget még idén fel kell használniuk.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Az önrész előteremtéséhez még várjuk a hívek segítségét, de az eddig begyűlt összeg alapján van rá esély, hogy összegyűl a szükséges pénzösszeg – vélekedett a plébános. – Csíkszentkirály önkormányzata a kápolna építéséhez további 30 ezer lejjel járult hozzá. Szeptemberben tartottuk az utolsó szentmisét, ezt követően októberben a kivitelező hozzálátott a régi épület bontásához. A tervek szerint idén elkészítik az új kápolna alapját

– fűzte hozzá.
Mint arról korábban beszámoltunk, augusztus végén a kápolna búcsúján ünnepélyes keretek között időkapszulát helyezett el Papp Márton csíkszentkirályi plébános és Székely Ernő, a község polgármestere.

Év végéig elkészül az alap



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!