Hirdetés

Év eleje óta több mint 130 személyt láttak el kutyaharapás miatt a csíkszeredai kórházban

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Év eleje óta több mint 130 személyt láttak el kutyaharapás miatt a csíkszeredai kórházban
Fotó: László F. Csaba

A nyári időszakban jelentősen megnövekszik a kutyaharapás miatt sürgősségi ellátásra szoruló betegek száma a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban – derül ki az intézmény friss tájékoztatásából, amelyet a maszol.ro-val osztott meg. Eszerint a sérültek többségét végtagokon érő harapásokkal látják el, melyek különösen a veszettség kockázata miatt jelentenek komoly veszélyt.

A kórház közlése szerint

idén január 1. és október 1. között összesen 136 személyt kezeltek kutyaharapás miatt: 94 felnőttet és 42 gyermeket.

A nyári hónapok különösen veszélyesek, mivel ilyenkor heti több esetet is regisztrálnak. Például júniusban 24, augusztusban pedig 23 kutyaharapás történt. Ezzel szemben a tavaszi és őszi időszakokban kevesebb, heti egy-két eset fordul elő.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A kutyaharapások jóval gyakoribbak a térségben, mint a medvetámadások, bár utóbbiakról nem készült részletes statisztika – írja a Maszol cikke. Az egészségügyi intézmény szerint ugyanakkor súlyos, életveszélyes kutyatámadás nem történt az elmúlt időszakban.

Nemrég egyébként nagy testű juhászkutyák támadtak egy férfira és kölyökkutyájára Csíkszeredában, a Nagysomlyó Suta felőli domboldalán, ami nagy nyilvánosságot kapott egy közösségi médiában közzétett bejegyzés miatt. Erről itt írtunk részletesen.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!