Hirdetés

Este tízkor be kell zárjanak a játékgépeket is működtető kocsmák Csíkszeredában

Az átláthatóság, a bürokráciacsökkentés és a közbiztonság szempontjait figyelembe véve dolgozta ki a város az új kereskedelmi szabályzatot, amelyet a legutóbbi önkormányzati testületi ülésen el is fogadtak. A szigorított szabályzó értelémében este tíz után be kell zárni azokat a város területén üzemelő vendéglátó egységeket, ahol játékgépeket is üzemeltetnek.

Létai Tibor
Este tízkor be kell zárjanak a játékgépeket is működtető kocsmák Csíkszeredában
Archív Fotó: Darya Sannikova/pexels.com

„Csíkszeredában reggel 8 és este 10 óra közötti időszakra korlátozták azon vendéglátóipari egységek nyitvatartását, amelyek szerencsejáték-gépeket működtetnek és emellett élelmiszert vagy italt is kínálnak. Ugyanakkor a közbiztonságot növeli az az intézkedés is, amely megköveteli, hogy a diszkók és éjszakai szórakozóhelyek működtetői éjjel-nappal látó térfigyelő kamerát szereljenek fel és biztosági őrt alkalmazzanak” – tájékoztattak az illetékesek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Megtudtuk, hogy az új szabályzatban egyértelműbb a tűzvédelemre vonatkozó előírás is, ugyanakkor pontosították a közterületen kereskedelmi tevékenységeket folytató szereplők működési engedélyeinek a kibocsátásának a folyamatát, és a polgármesteri hivatal határozottabban fog eljárni azokkal a kereskedőkkel szemben is, akik a közterületet nem úgy hagyják a tevékenységük után, ahogyan azt a rendelkezésükre bocsátották.

A szabályzóban foglaltak betartatását a helyi rendőrség segítségével fogja ellenőrizni a hivatal.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!