Hirdetés

Erdélyi előválogató Madéfalván

Több mint kétszáz gyermek és fiatal vett részt a XIII. Dunán innen, Tiszán túl nevű, Kárpát-medencei ifjúsági nép­művészeti tehetségkutató erdélyi előválogatóján Madéfalván, a Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége, a Mente Egyesület és az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány szervezésében.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Erdélyi előválogató Madéfalván
Fotó: Antal Csanád

Hargita, Kovászna és Maros megyéből, illetve Moldvából is érkezett több mint kétszáz gyermek és fiatal, akik több mint nyolcvan produkcióval jelentkeztek a Madéfalván, a művelődési otthonban megrendezett XIII. Dunán innen, Tiszán túl című Kárpát-medencei gyermek- és ifjúsági seregszemle erdélyi elődöntőjére szombaton. Mint Antal Csanád, az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány csíkszeredai területi irodájának kulturális szervezője közölte, a vetélkedőt azzal a céllal szervezték, hogy népszerűsítsék a népi műveltséget, erősítsék a határokon átnyúló kapcsolatokat, és felkarolják a tehetséges fiatalokat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Erdélyi előválogató Madéfalván

Megjegyezte, a versenyen népi műfajok – népmese, népzene, népdal és néptánc – előadásában mérhették össze tudásukat a résztvevők. A legtöbben népdal kategóriában mérték össze tudásukat, a nyolcvan produkció közül hatvan egyéni vagy csoportos népdalelőadás volt. A június 30-i miskolci döntőre népmesemondásban Tamás Ábel és Simon Tímea jutott tovább, néptánc kategóriában Barhács Áron és Farkas Szidónia, illetve a Csalóka Néptáncegyüttes. Népzene kategóriában a Tücsökraj zenekar, a Nádas zenekar és Balla Péter. A legtöbben népdaléneklés kategóriában jutottak tovább: Juhos Borbála, Fodor Tímea, Tímár Johanna, Csíki Sára, Hajdú Sára, Nyitra Adél, Kovrig Eszter, Fésűs Henrietta, Sára Veronika, Laslău Ștefania-Delia, Györfi Jolán, Szilveszter László, Kovács Benedek, Gorbai Eszter, János Zsigmond, Fodor Szilvia, a Bokréta csoport, a Gyöngyvirág Népdalcsoport, a Lészpedi Ifjúsági Hagyományőrző Csoport, a Somoskai Ifjúsági Hagyományőrző Csoport, a Trunki Ifjúsági Hagyományőrző Csoport és a Nyárádmenti Pillancsok.

Erdélyi előválogató Madéfalván





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!