Eljárás ismeretlen tettes ellen

Egyelőre keveset lehet tudni a több mint két hónappal ezelőtt Csíkszereda köz­pontjában elkövetett késes támadásról, amely során egy olasz állampolgárságú férfit bán­tal­maztak és nagyobb pénz­össze­get vettek el tőle. Hozzátartozója szerint azóta semmilyen értesítést nem kaptak a hatóságoktól.

Kovács Andrea
Eljárás ismeretlen tettes ellen
Fotó: Veres Nándor

Mint arról korábban beszámoltunk, július 14-én Csíksze­reda központi övezetében ismeretlen tettesek bántalmaztak egy itt élő olasz állampolgárságú férfit.

Frissítve! Késelés és rablótámadás Csíkszeredában – részleteket közölt egy hozzátartozó

Mint hétfő este megírtuk: megkéseltek és kiraboltak egy olasz férfit Csíkszeredában. Az áldozat állapota stabil, még néhány napot a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sebészeti osztályán fog lábadozni – közölte lapunkkal kedden a kórház szóvivője.

Nem találtak meggyőző bizonyítékokat

A 39 éves áldozatot két fiatal állította meg az utcán, otthonához közel, pénzt követelve tőle. Át akart adni egy kisebb címletet, de támadói ezzel nem elégedtek meg, egyikük meglökte, a másik egy késsel mindkét combján és a hasán megszúrta. Úgy tudjuk, a támadók – akik lapunk információi szerint 15–16 év körüliek lehettek – a férfitől mintegy 5 ezer lejt vettek el, és távoztak. Az áldozat sebészeti beavatkozásra és többnapos kórházi ellátásra szorult. A történtek kapcsán feljelentés született.
Az eset fejleményeiről a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányságnál érdeklődve annyit tudtunk meg: az ügyben büntetőeljárás indult rablás miatt. A nyomozás részeként mindent megtesznek az elkövetők azonosítása érdekében, de mindeddig még nem sikerült meggyőző bizonyítékokat szerezni, így továbbra is dolgoznak az ügy feltárásán – jelezte a rendőrség.

Nyilatkozott az áldozat

A történtekről korábban az áldozat egy hozzátartozója közölt részleteket lapunkkal, most ismét őt kerestük fel. Mint elmondta: az áldozat sebei szépen gyógyulnak, de nyomuk örökre megmarad. A feljelentést még a támadás napján megtették, majd néhány nap múlva, amikor a férfi elhagyhatta a kórházat, vissza kellett menniük a helyszínre, ahol „4-5 rendőr vizsgálódott”, a történtek rekonstrukciója végett. Ezt követően a rendőrség még körülbelül egy hétig küldött fényképeket nekik a megadott személyleíráshoz hasonló fiatalokról, de az áldozat azok alapján nem tudta azonosítani támadóit. Legutolsó információjuk szerint a rendőrség elküldte a férfi akkor viselt ruháit DNS-mintavételre és elemzésre, ami akár két hónapig is eltarthat, ugyanakkor visszaadták a táskáját, melyről ujjlenyomatokat és vérmintát vettek. „Azóta elcsendesedett az ügy, senki nem keresett, nem kaptunk értesítést” – nyilatkozta a hozzátartozó.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Emberölési kísérlet

Ahogy arról a helyi sajtó részletesen beszámolt, a megyeszékhelyen 2021. december 7-én egy taxisofőr vált késelés áldozatává: a vasútállomás környékén állomásozó, akkor a 40-es éveiben járó taxisra több személy támadt rá, ütlegelték, többször megszúrták a mellkasán, a hátán, karján és fején. Sérült a tüdeje is, életét sürgősségi műtéttel mentették meg.
Ezzel az esettel kapcsolatosan is érdeklődtünk a rendőrségtől. Azt közölték: a támadást gyilkossági kísérletnek minősítették, az ügy azóta átkerült a Hargita megyei törvényszék mellett működő ügyészséghez. Az ügyészségtől megtudtuk: büntetőjogi eljárás indult emberölési kísérlet gyanújával, ám egyelőre konkrét személy vagy személyek ellen nem indítottak eljárást.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!