Frissítve! Késelés és rablótámadás Csíkszeredában – részleteket közölt egy hozzátartozó

Mint hétfő este megírtuk: megkéseltek és kiraboltak egy olasz férfit Csíkszeredában. Az áldozat állapota stabil, még néhány napot a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sebészeti osztályán fog lábadozni – közölte lapunkkal kedden a kórház szóvivője.

HN-információ
Frissítve! Késelés és rablótámadás Csíkszeredában – részleteket közölt egy hozzátartozó
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Mint korábban, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közlése alapján beszámoltunk róla, két személy fizikailag bántalmazott és kirabolt egy 39 éves, Romániában élő olasz állampolgárságú férfit. 5000 lejt vettek el tőle.

Lapunknak sikerült elérni egy közeli hozzátartozóját, aki elmesélte az esemény részleteit. Mint mondta, az egész úgy kezdődött, hogy két fiatal leállította a férfit az otthonához közel vasárnap délelőtt.

– Először magyarul szóltak hozzá, de mivel ő csak románul, angolul és olaszul beszél, így románul válaszolt nekik. Ekkor a támadók is „románszerűen” kezdtek beszélni, és pénzt követeltek tőle. Ő először nemet mondott, de végül belenyúlt a zsebébe, hogy 10 lejt adjon nekik. Amikor azonban a támadók meglátták a pénzköteget, amit kihúzott onnan, már az összes pénzét követelték. Ő visszatette a bankjegyeket a zsebébe és mondta, nem ad nekik semmit. Erre az egyik fiatal meglökte, majd elővett egy kést és megszúrta az egyik, majd a másik combját is, de ő ennek ellenére sem adta oda a pénzt – mesélte a hozzátartozó, kiegészítve azzal, hogy a bántalmazott későbbi beszámolója szerint a két szúrás után nem érzett fájdalmat, talán a sokkhatás miatt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Azt követően viszont a fiatalok hason szúrták, és végül kénytelen volt odaadni az összes pénzt.

– Arra gondolt, most vagy meghal itt, vagy odaadja a pénzt nekik. A támadók ezután elfutottak. 

Az összetűzés után a férfi autóval próbált eljutni a sürgősségire. Amikor a kórház felé haladva a megyei rendőr-főkapitányság épületéhez ért, a fájdalom elviselhetetlenné vált, így telefonált a hozzátartozójának, hogy segítsen.

– Érte mentem, és kivittem a sürgősségire, ahol azonnal megműtötték. Szerencsére a kés nem ért létfontosságú szerveket, de így is több mint egyórás műtétre volt szükség – mesélte.

A hozzátartozó elmondása szerint a két támadó mindössze 15-16 éves lehetett. A rendőrség nyomoz az ügyben.

Az érintett intézményeknél hétfőn este érdeklődtünk, későbbre ígértek részletes tájékoztatást. Amint megérkezik a válasz, frissítjük cikkünket.

Frissítés!

A késelés áldozatának stabil az állapota 
A szúrt sebekkel vasárnap kórházba szállított, 39 éves olasz férfi állapota stabil, jelenleg a kórház sebészeti osztályán lábadozik – közölte lapunk érdeklődésére Kiss Edit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője. Miután a támadás áldozatát a sürgősségi betegellátóban megvizsgálták, megállapították, hogy sebészeti beavatkozásra van szüksége. Az ügyeletes sebészorvos ellenőrizte, hogy nem áll fenn belső sérülés veszéltye, és bevarrta a szúrt sebeket. 
– A férfi bal combján két szúrt sebet, jobb combján egy szúrt sebet, a hasán egy szúrt sebet láttak el. A combján ejtett sebek nem érintettek eret, és a hasfalon lévő seb sem volt penetráns, nem érintett belső szerveket.  A páciens jelenleg további kezelést kap és még néhány napig a sebészeti osztályon fog lábadozni – közölte kezelőorvosa.       
Vlaicu Lajos





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!