Hirdetés

Elkezdődött az újabb egyetemi tanév a Sapientián

Hivatalosan is elkezdődött hétfőn a 2023–2024-es tanév a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán. Az esemény idejére a csíkszeredai egyetem Nagy Aulája megtelt hallgatókkal és oktatókkal, akik délután már megkezdik az órarend szerinti oktatást. 

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elkezdődött az újabb egyetemi tanév a Sapientián
Fotó: Veres Nándor

Dr. Lázár Ede, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának a dékánja köszöntötte a 2023–2024-es tanévet kezdő hallgatókat és tanárokat.

– Az elsőéves hallgatók a Sapientia választásával olyan felsőoktatási intézményt választottak, amelyben anyanyelvükön tanulhatnak. A Sapientia stratégiája, hogy nagyrészt helyi oktatókkal tartja a képzést, akik ezer szállal kapcsolódnak egyetemünkhöz és ezáltal a hallgatókhoz is. Lényeges különbség ez a távoli egyetemek kihelyezett képzéseivel szemben, ahol a tanár az oktatóval csak havonta egy-két alkalommal találkozhat.

Használják ki a személyes kapcsolatokat, és ne feledjék, nemcsak az eredmény, hanem az odavezető út is fontos

– mondta dr. Lázár Ede. Hozzátette, az egyetemi oklevél önmagában nem sokat ér, párosulnia kell a megfelelő szaktudással is, a gyorsan változó világunkban.

Veres Nándor

 – Az egyetemen az oktatóink segítségével lehetőség nyílik az egyéni képességek fejlesztésére, például az attitűd és a személyes hozzáállás kialakítására. Ebben a kötelező tananyag mellett segíthet a Bölöni Farkas Sándor Szakkollégium, a Tudományos Diákköri Konferenciák és sok egyéb vetélkedő, amelyek mind a hallgatók fejlődéséhez járulnak hozzá – részletezte a dékán, aki az Erasmus mobilitási programokon való részvételre is biztatta a hallgatókat.

A tanévnyitó ünnepség végén négy tudományterület egy-egy másodéves hallgatóját ösztöndíjjal jutalmazták, amelyet szintén a csíkszeredai kar dékánja adott át.

Veres Nándor

Hajdó Zsombor, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) elnöke és Simon Imre egyetemi lelkész köszöntötte a tanévkezdő hallgatókat, és mindketten bátorították a hallgatókat, hogy az egyetem által biztosított lehető legtöbb tevékenységből vegyék ki részüket. Az elsőévesek a diákönkormányzat elnökével közösen elmondták az egyetemi esküt, majd a himnusz közös éneklésével zárták a tanévnyitó eseményt a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán. Délután már órarend szerinti oktatás folyik.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!