Hirdetés

Egyre több tulajdonjogviszonyt tisztáznak Csíkszeredában

Újabb Csíkszeredához tartozó földterületeket telekkönyvezett a városháza a szakaszokban végzett országos szisztematikus telekkönyvezési eljárás során. A megyeszékhely zsögödi bejáratánál tartott szerdai sajtótájékoztatón elhangzott: ezúttal 850 parcella, mintegy 231 hektárnyi terület topográfiai felmérését fejezték be a Zsögödi-szorostól a város irányában, az Olt folyó mentén.

Vlaicu Lajos
Egyre több tulajdonjogviszonyt tisztáznak Csíkszeredában
A szisztematikus felmérések nyomán újabb tulajdonjogviszonyok rendeződtek a megyeszékhelyen Fotó: Csíkszeredai önkormányzat

Tavaly 918 telekkönyvet állítottak ki, amely Csíkszereda északi részét érintette. Ezúttal 850 parcella topográfiai felmérésével készültek el, amely mintegy 231 hektárt foglal magában. Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere szerint az elvégzett munka precizitását tükrözi, hogy a 850 parcellához mindössze tizenhét óvást nyújtottak be. Az Olt csíkzsögödi részét követően a csibai területek dűlőnkénti felmérésével folytatják, majd Csíksomlyó és Csobotfalva területeinek mérése következik. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Előbb a város mezőgazdasági területeinek tulajdonviszonyait rendezzük, majd a legelők és erdős területek következnek – ígérte Korodi Attila polgármester. – Csíkszeredában eddig 1768 parcellára készült pontos telekkönyv, amely 803 hektár földterületet foglal magában.

Az elöljáró hozzátette: a telekkönyvmásolatok már most kiválthatók (fizetni kell érte), viszont várhatóan ebben a hónapban megkapja az önkormányzat az ingyenes kivonatokat, amelyeket postáznak a tulajdonosoknak. 

Egyre több tulajdonjogviszonyt tisztáznak Csíkszeredában
Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere és Tánczos Barna szenátor sajtótájékoztatón számoltak be az elvégzett munka eredményeiről 

Tánczos Barna szenátor kiemelte: a szisztematikus földmérés az az országos finanszírozásban megvalósuló program, amely az egyik legtöbb fejtörést okozza. A programot tesztfázisban előbb európai uniós forrásból, majd világbanki hitelből finanszírozták, ebbe Hargita megyében elsőként Csíkszentkirály, Gyergyóremete és Homoródalmás kerültek be. Az ottani tapasztalatok alapján jöttek rá, hogy a dűlőnkként történő mérés a legegyszerűbb, viszont nagyon fontos, hogy a tulajdonosok ellenőrizzék a kifüggesztett eredményeket.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!