Hirdetés

Egyenlő Esélyek Tábort szerveztek

A valahová tartozás érzését erősíteni, a társadalmi kiszorítottságét csökkenteni hivatott az Egyenlő Esélyek Tábor, melyet tizenötödik alkalommal szerveztek meg a Csíkszépvízi Ápoló és Gondozó Otthon ellátottjai számára.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 4 perc
Egyenlő Esélyek Tábort szerveztek
Csökkentik a kiszorítottság érzését. „Kiszabadultak” Fotó: CSIFSZTE

A Csík­szeredai Idős és Fogyatékos Személyeket Támogató Egyesület ötnapos tábort szervezett a Csíkszépvízi Ápoló és Gondozó Otthon (mely a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság egyik központja) húsz ellátott személye számára. Az Egyenlő Esélyek Tábor szombatig tart a gyimesfelsőloki Caritas vendégházban. Érdeklődésünkre Pătraşcu János, a szépvízi központ igazgatója, a Csíkszeredai Idős és Fogyatékos Személyeket Támogató Egyesület elnöke elmondta: a tábor célja, hogy a csíkszépvízi központ ellátottjai számára minőségi időtöltésre biztosítsanak lehetőséget és csökkentsék a társadalmi kiszorítottság érzését.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


– Mivel az otthonba bekerülő személyek el vannak szigetelve, sokuknak nincs hozzátartozója, egyáltalán nem látogatják, ez jó alkalom számukra, hogy a mindennapi, megszokott, intézményesített keretek közül kiszabaduljanak. Célunk, hogy erősítsük bennük a társadalomhoz való tartozás érzését és csökkentsük az elhagyatottságét. A tábor programját rekreációs és szórakoztató tevékenységek alkotják a célcsoport aktív részvételével – részletezte.

Egyenlő Esélyek Tábort szerveztek
Az Egyenlő Esélyek Tábor olyan feltételeket és programokat kínál, amelyek által az otthonban élő személyeknek alkalmuk nyílik kimozdulni a megszokott környezetükből, hétköznapjaikból. Szórakozásra és kikapcsolódásra egyaránt szánnak időt, piknikeznek, kirándulnak a természetben, csoportos játékokkal, kézműves-foglalkozásokkal töltik ki a tábor idejét, a közösségi játékok és a különböző vetélkedők által pedig erősítik a személyek társas és baráti kapcsolatait. Az igazgató kiemelte: több mint tízéves tapasztalatuk alapján a tábornak jó hatásai vannak mind fizikai, mind pszichikai szempontból.
A rendezvény fő támogatója Hargita Megye Tanácsa, a Fogyatékkal élő személyek támogatási programja a 2024-es évre program részeként, valamint a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság segítségével valósult meg.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!