Hirdetés

Decemberben elkészülhet a csíkszeredai buszpályaudvar

Kiegészítette a csíkszeredai buszpályaudvar felújítására szánt költségvetési keretet rendkívüli közgyűlésén a megyeszékhely önkormányzata hétfőn. A döntést az előre nem látható többletkiadásokkal indokolták. Ugyanakkor meghosszabbították a beruházás befejezésének határidejét is.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
Decemberben elkészülhet a csíkszeredai buszpályaudvar
Még idén elkészülhet Fotó: László F. Csaba

Mivel a munkálatok üteme elmozdult a holtpontról, a város a kivitelezővel december 11-ig meghosszabbította a határidőt, mert ígéretet kapott arra, hogy ha az időjárási viszonyok nem lehetetlenítik el a munkavégzést, van esély a pályaudvar befejezésére.

A fenntartható mobilitási terv keretében tavaly májusban írta alá a csíkszeredai városháza a buszpályaudvar felújításáról szóló 11,43 millió lej értékű kivitelezési szerződést a Niliten Construcții Kft.-vel. Ezt az összeget egészítette ki 2,5 millió lejjel és hagyta jóvá az önkormányzat hétfői rendkívüli ülésén. Mivel a költségvetés-kiegészítés összege meghaladja a beruházás értékének a 15 százalékát, szükség van az országos adóhatóság (ANAF) jóváhagyására, amit remélhetőleg hamarosan megkapnak.

Bors Béla alpolgármester elmondta: úgy tűnik, hogy

hatásos volt, hogy a városháza figyelmeztette a kivitelező vállalatot, mert a cég teljes gőzzel dolgozik jelen pillanatban a helyszínen,

és ígérete szerint, ha az időjárás nem szól közbe, be is tudja fejezni a munkát december 11-ig – erre megvan a halvány remény –, ezért a szerződésben foglalt határidőt is meghosszabbították az említett időpontig. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A beruházás befejezésének határidejét már második alkalommal hosszabbítottak meg.  Mint arról korábban beszámoltunk, először a szerződés október 16-i lejártát követően november 24-ig adott haladékot a városvezetés a kivitelezőnek a munkálatok elvégzésére. Most, hogy van esély rá, hogy még az idén befejezik a buszpályaudvar korszerűsítését, december 11-ig ismét meghosszabbították a határidőt.

– A jó hírek ellenére nem dőlünk hátra, a most jóváhagyott összegből több, biztonsági szempontból fontos munkát végeznek el, többek között a buszbejáratot szélesítik ki, ugyanis huszonhárom autóbusz kell zökkenőmentesen ki-be járjon a pályaudvarra, az elavult fűtésrendszert – amely az elmúlt öt évben rendkívüli mértékben leromlott – is felújítják, valamint a létesítmény körbekerítését is biztonságosan kell kialakítani – fogalmazott az elöljáró. Nyomatékosította: ez volt az utolsó költségmódosítás, mert több már nem lesz.

Lapunk kérdésére válaszolva Bors Béla elmondta: a sürgősségi bizottság eldöntötte és elfogadta, hogy

az ideiglenes buszállomásnál (a barkácsáruházzal szemben) melegedőpontot hoznak létre a téli időszakra,

fűtött konténert fognak kihelyezni az elkövetkező időszakban a helyszínen, erre az utasítást már kiadták a városi tömegközlekedést felügyelő Csíki Trans Kft-nek.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!