Hirdetés

Cserélik a gázvezetékeket

Megkezdték a gázvezetékek cseréjét a csíkszeredai Festő Nagy István sétányon és a Szív utca egyes szakaszain. Az április elején megkezdett munkálatokat három szakaszban végzik és június közepéig tartanak. Várhatóan ősszel a városközponti lakónegyed átfogó felújítása is megkezdődik.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Cserélik a gázvezetékeket
A föld alatt kezdik a lakónegyed felújítását Fotó: László F. Csaba

Április elején gázvezetékcsere kezdődött a Festő Nagy István sétányon és a Szív utcában. A munkálatok ideje alatt útlezárások lesznek, ami nemcsak a közlekedést, hanem a parkolást is megnehezíti.

– Megértést és türelmet kérünk mindazoktól, akiknek a mindennapi tevékenységét érinti a kivitelezés, viszont a kellemetlenségek után új időszámítás kezdődik a városközponti lakónegyedben, hiszen előkészíti a negyed átfogó felújítását, ami várhatóan ősszel fog elkezdődni

– mondta el érdeklődésünkre Bors Béla.


Hirdetés

Az alpolgármester megjegyezte: szoros együttműködés eredményeként a gázhálózatért felelős Delgaz Grid Rt. saját beruházásként nagy léptékű fejlesztést indított el az említett utcákban, még mielőtt elkezdődne a lakónegyed felújítása, a vállalat csapata minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a munkálatok gyorsan és biztonságosan haladjanak.Megtudtuk, hogy a gázvezetékek cseréjét követően ősszel megkezdik a városrész felújítását, többek között új út- és járdaburkolatok, parkolók létesülnek, új közvilágítási hálózat készül, térfigyelő kamerákat szerelnek fel, megújulnak a zöldövezetek, lesz játszótér, utcabútorzat, zárható kerékpártároló, gördeszkások és extrém kerékpárosok által használható pálya, a tömbházak mellett pedig gumiborítású futópálya is.

László F. CsabaHirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!