Csatornabővítés

Pál Bíborka
Csatornabővítés
Fotó: Csíkpálfalvi Polgármesteri Hivatal

Csíkpálfalván a Kövecses utcában tegnap délelőtt már dolgozott a Harvíz Rt. munkacsoportja, itt a már meglévő ívóvízhálózat mellett a szennyvízhálózatot kell kibővíteni, mivel az utcában új házak épültek. A Harvíz Rt. fejlesztési alapjából finanszírozott munkálatok idén az utca első felében készülnek el, annak hátralévő részén ugyanis Gál István alpolgármester szerint szennyvízátemelő szivattyú telepítése szükséges ahhoz, hogy a vizet tudják elvezetni. Közölte, ez majd egy későbbi projektből tud megvalósulni.
Ferencz Csaba polgármester szerint a csatornabővítés azért nagyon aktuális a községben, mert jövőre aszfaltozni akarnak: készülnek az Anghel Saligny programban elnyert 4,3 millió értékű pályázat kivitelezésére, a kisebb összekötő utcák korszerűsítésének egyik feltétele ugyanis, hogy a csatornahálózat legyen lefektetve. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Szintén szükség lesz csator­nabővítésre Csíkcso­mor­tán­ban, a Remete utcában, az ívóvízhálózatot kell bővíteni az érintett 5-6 lakóháznál, a szennyvízcsatorna itt rendben van

– tájékoztattak a községvezetők.
A Harvíz Rt. fejlesztési alapjából készülő munkálatok értéke a két utcában összesen közel 79 ezer lej.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!