Bővítették a kinetoterápiás és logopédiai termet

Új eszközökkel és felszerelésekkel látták el a Hargita Megyei Sérültek Egyesületének kinetoterápiás és logopédiai termeit. A szolgáltatást gyermekek és felnőttek egyaránt igénybe vehetik, orvosi beutalóval és anélkül is.

Kovács Andrea
Bővítették a kinetoterápiás és logopédiai termet
Szolgáltatások gyermekeknek és felnőtteknek Fotó: Hargita Megyei Sérültek Egyesülete

A Hargita Megyei Sérültek Egyesülete tavaly indított kinetoterápiás és gyógytorna-szolgáltatást, idéntől pedig elérhető a logopédiai és gyógymasszázs-foglalkozás is. A felépülésre és funkcionális rehabilitációra szo­ru­ló személyek nappali központjának eszközbővítését Hargita Megye Tanácsa finanszírozta, a kezdeményezést több magánszemély is támogatta.
Érdeklődésünkre Józsa Csa­ba, a Hargita Megyei Sérültek Egyesületének alelnöke elmondta: az újonnan vásárolt felszerelések nagyban hozzájárulnak a különböző problémákkal küzdő gyermekek hatékonyabb terápiájához, emellett az eszközöket azok a sérültek is gyakran használják, akik az egyesület nappali foglalkoztató programjaira járnak. A szolgáltatásokat bárki igénybe veheti, a város területén házhoz is mennek. A logopédiai foglalkozásokon 3 és 14 év közötti gyermekek vesznek részt, a megyében nagyjából ezer gyermekre jut egy logopédus, sok családnak megterhelő megfelelő szakembert találni. Az egyesületnél jelenleg két gyógytornász, egy masszőr és egy logopédus dolgozik, akik hétköznaponként reggel 9 és délután 4 óra között fogadják a vendégeket. A logopédiai, kinetoterápiás és masszázstermeket a Hargita Megyei Sérültek Egyesületének székhelyén, az Összefogás Házában rendezték be.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Bővítették a kinetoterápiás és logopédiai termet
A megyei tanács által 7000 lejjel finanszírozott projekt részeként több, a terápiához szükséges eszközt is vásároltak. A kinetoterápiás terembe masszázságyat, tornaágyat, matracokat, koordinációt és egyensúlyérzékelést segítő fejlesztőeszközöket, ficamok és törések utókezelésére használható felszereléseket, tornász- és egyensúlypárnákat, bordásfalat, erőgépeket, súlyzókat, ortopédiai (szenzoriális) szőnyeget szereztek be, tájékoztatott az alelnök.

– A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházzal kötött szerződés értelmében, akik orvosi beutalóval (ún. küldőpapírral) érkeznek, ingyenesen vehetik igénybe a kinetoterápiás foglalkozásokat és utókezeléseket. Egyelőre havonta 4-5 személy érkezik, egyébként 15-30-ra lenne kapacitásunk. Ezen a foglalkozáson továbbá a fogyatékossági besorolással rendelkezők is ingyenesen részt vehetnek, akik nem tartoznak az előző két kategória egyikébe sem, azok számára 80 lej egy kezelés ára. Nehéz volt mindezt beindítani, de mivel szükségét láttuk, mindent megtettünk, hogy működjön, a megyei tanács és a városi önkormányzat sokat segít. Reméljük, hogy egyre jobb lesz az együttműködés a kórházzal is és egyre népszerűbbek lesznek a foglalkozások

– nyilatkozta Fikó Csaba, az egyesület elnöke.

Bővítették a kinetoterápiás és logopédiai termet



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!