Az időseket köszöntötték

Az idősek világnapja alkalmából köszöntötte Csíkszentmárton önkormányzata és a Szent Rita Nőegylet az időseket vasárnap délelőtt az Antalffy János Művelődési Házban.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Az időseket köszöntötték
Fotó: Bodó Szabolcs

A vasárnap délelőtti köszöntőn a polgármester elmondta, hogy az Idősek Világnapja alkalmából – amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) felhívására világszerte megünnepelnek – Csíkszentmártonban húsz éve minden októberben felköszöntik a községben élő idős lakosokat.

– Önök, akik sokat tapasztaltak, mesélhetnének nekünk a világ alakulásáról, a nehézségekről. Példát mutatnak nekünk és gyermekeinknek is, hiszen önök alapozták meg jövőnket – fogalmazott beszédében Birtalan Sándor polgármester.

Délelőtt, az Antalffy János Művelődési Házban versekkel és énekszóval köszöntötték a gyermekek a hetven-, nyolcvan- és kilencvenéves időseket, majd Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Birtalan Sándor polgármester is átadta jókívánságait a jelenlevőknek. Emléklapot és egy szál virágot kaptak a szépkorúak, majd az ünnepi szentmise után a Szent Rita Nőegylet ebédre hívta a község hatvanöt év fölötti lakosait a művelődési házba. Itt külön köszöntötték a község legidősebb lakosát, a 99 éves Imre Istvánt.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!