Átadta a csíkszeredai önkormányzat a Mária-kertnek megítélt Herbert Titz-emlékdíjat

Átadta a csíkszeredai önkormányzat az Európai Virágos Városok és Falvak versenyen (Entente Florale Europe) a Mária-kertnek megítélt Herbert Titz-emlékdíjat a kert létrehozóinak – derül ki Korodi Attila, a megyeszékhely polgármestere bejegyzéséből. 

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Átadta a csíkszeredai önkormányzat a Mária-kertnek megítélt Herbert Titz-emlékdíjat
Díjátadó. Európai különdíjas a Mária-kert Fotó: Korodi Atilla közösségi oldala

„Az Europassió Kongresszus egyik legélménydúsabb helyszíne a Mária-kert volt. A nemzetközi vendégek is elmondták, hogy ennek a helynek sajátos varázsa van. Ez a varázs Csaba testvéréktől ered (szerk. megj. a Mária-kert a Böjte Csaba ferences szerzetes által létrehozott csíksomlyói Szent István Otthon közösségi kertje), és örömmel járulunk hozzá, hogy minél inkább megnyissuk a kertet, amely ideális hely az elvonuláshoz” – írta közösségi oldalán Korodi Attila.

Mint arról beszámoltunk, a Herbert Titz-emlékdíjat a gyógynövényültetvényekért, valamint az önkéntesközösség tevékenységéért nyerte el a Mária-kert az Európai Virágos Városok és Falvak verseny zsűrijétől.

Entente Florale Europe: ezüstérem Csíkszeredának

Második lett és különdíjat is kapott Csíkszereda az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) nemzetközi megmérettetésen, amelyre idén tizenegy település jelentkezett hét országból. A díjátadó gálát Székesfehérváron tartották a hétvégén.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!