Entente Florale Europe: ezüstérem Csíkszeredának

Második lett és különdíjat is kapott Csíkszereda az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) nemzetközi megmérettetésen, amelyre idén tizenegy település jelentkezett hét országból. A díjátadó gálát Székesfehérváron tartották a hétvégén.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Entente Florale Europe: ezüstérem Csíkszeredának
Fotó: Bors Béla/Facebook

Ezüstérmet kapott Csíkszereda az Európai Virágos Városok és Falvak versenyen. Mint a zsűri a közösségi médiában közölte, kiemelkedőnek tekintették a Szabadság tér és a Majláth Gusztáv Károly tér közötti sétányt, valamint az ott kialakított virágpiacot. 

A Mária-kertet különdíjjal, a Herbert Titz-emlékdíjjal jutalmazták a gyógynövényültetvényekért, valamint az önkéntesközösség tevékenységéért, közölte a zsűri.

A nemzetközi versenyen idén tizenegy település vett részt hét országból, Romániából Csíkszereda volt az egyetlen jelentkező. Mint arról korábban beszámoltunk, június végén járt a zsűri Csíkszeredában. Akkor a németországi dr. Rüdiger Kirsten tájépítész-várostervező és az írországi Bill Kearny tájépítészeti tanácsadó lapunknak elmondták, hogy értékeléskor a következő szempontokat veszik figyelembe: fenntartható fejlődés, a természetes táj megőrzése, a racionális vízgazdálkodás, a korszerű hulladékfeldolgozás, az épített és természeti örökség megőrzése és gyarapítása, de legfőképp olyan kulturált és virágokkal, zöld növényekkel díszített tiszta környezet megteremtése, amely a települést az eljövendő generációk számára is széppé és élhetővé teszi.
 
Az eredményhirdetést Csíkszereda testvértelepülésén, Székesfehérváron tartották meg, ahol a Bors Béla alpolgármester által vezetett küldöttséget Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András fogadta, olvasható a magyarországi város weboldalán.

„A nem titkolt szándékunk máris teljesült, a benevezés fő célja ugyanis az volt, hogy Csíkszeredát feltegyük egy nem hagyományos európai térképre. Az már csak a hab a tortán és megtiszteltetés, hogy Magyarországon, azon belül a testvérvárosunkban, Székesfehérváron rendezik a díjkiosztó gálát. Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk!” – fogalmazott Bors Béla a látogatáson.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!