Hirdetés

Ajándék az első iskolatáska

Negyvenhat előkészítő osztályos kap tanévkezdéskor tanszerekkel megtöltött iskolatáskát Csíkszentsimon községben. Kozma István polgármestertől megtudtuk, hogy ez az egyetlen olyan program a településen, amelyben nem szociális helyzethez kötik az ajándékok átadását.

Fazakas Bea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ajándék az első iskolatáska
Nem kell bepakolni az iskolatáskába. Segítség Fotó: Kozma István archívuma

Idén lesz a negyedik év, amikor a tanév első napján tanszerekkel megtöltött iskolatáskát ad az önkormányzat a csíkszensimoni és csatószegi előkészítő osztályos gyermekeknek. Ebben az évben, akárcsak a tavaly, negyvenhat előkészítős indul majd iskolába a községben, ahol minden alkalommal több iskolatáskát rendelnek, hogy az újonnan, a tanévkezdés előtt beköltözöttek gyermekeinek is jusson. 
Egyébként a helyi önkormányzat kezdeményezése mindenkihez szól, nem szociális helyzethez kötik a táskák átadását. Kozma István polgármester lapunkkal közölte, az önkormányzat az Endes József Általános Iskola Egyesületével együttműködve bonyolítja le a projektet, a táskák tartalmát pedig a pedagógusokkal egyeztetve állítják össze.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A pedagógusok tudják igazán, milyen tanszer kell az iskolatáskába kerüljön az előkészítős diákoknak. Azért is fontos, hogy erről tudjanak a szülők, hogy ne vásároljanak feleslegesen a tanévkezdésre. Az első iskolatáskát ajándékként adjuk a gyermekeknek

– közölte a polgármester. Hangsúlyozta, hogy az oktatással kapcsolatos fejlesztések prioritást jelentenek a településen, ahol nemrég felújították a csíkszentsimoni iskolaépületet, korszerűsítették a berendezését és a gyermekek csillagvizsgálót és VR-szemüveget is használhatnak az iskolában.
Csík­szent­simon községben 501 gyermek jár majd iskolába a következő tanévtől.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!