A motiváltabb diákokért

Kiválósági díjban részesítette a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola négy tanulóját a Harmopan pékipari vállalat. Az összesen 5000 lej értékű díj célja a szakképzés népszerűsítése és a diákok támogatása.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 4 perc
A motiváltabb diákokért
Elismerés. Ballagási ajándékként kiválósági díj Fotó: Tarczali Éva

A Venczel József Szakközépiskola négy tanulója részesült nemrég fejenként az 1250 lejes kiválósági díjban, az elismerést a Harmopan pékipari vállalat tavaly többes céllal létesítette.

– Évente mintegy 150 diák részesül nálunk gyakorlati képzésben. Az egyes részlegek gyártósorain itt szereznek alaptapasztalatot, és jól látható, hogy vannak motiváltabb, meg kevésbé motivált fiatalok. A kiválósági díjjal célunk arra ösztönözni a fiatalokat, hogy aktívan részt vegyenek az iskola nyújtotta szakképzésben és lássanak lehetőséget ebben a szakmában. Nem titkolt célunk az sem, hogy a mostani diákok esetleg majdani alkalmazottaink legyenek

– mondta Vízi Balázs, a Harmopan vállalat kommunikációs felelőse. Hozzátette: különösen fontosnak tartják támogatni a Venczel József Szakközépiskola diákjait, mivel Csíkszeredában csak ott van élelmiszeripari szakképzés. Az ilyen típusú támogatások nemcsak a diákok számára jelentenek ösztönzést, hanem a vállalat számára is előnyösek, mivel lehetőséget nyújtanak a tehetséges fiatalok felkutatására és képzésére.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A motiváltabb diákokért

– A Harmopan közel négyszáz alkalmazottat foglalkoztat, a többségük rendelkezik valamilyen szakképesítéssel. Mi is szembesülünk azzal a problémával, amely országosan is jellemző, hogy szakképzett munkaerőből hiány van. A díjjal a saját helyzetünkön is segíteni kívánunk. Bízunk abban, hogy ezáltal is a szakképzést tudjuk népszerűsíteni. Fontos azt is látni, hogy a jövőben egyre inkább szükség lesz szakmunkásokra, ezért meg kell becsülni őket

– mutatott rá Vízi Balázs. 

A motiváltabb diákokért
Megjegyezte: a díjak odaítéléséről az iskola vezetősége határozott, akik a tanulók teljesítménye, elhivatottsága és fejlődése alapján hozták meg a döntést. Az iskola vezetősége kiemelte, hogy a kiválósági díj nagyban hozzájárul a diákok tanulmányi előmenetelének javításához, illetve a szakma iránti elkötelezettségük erősítéséhez. Az ilyen típusú elismerések segítenek abban, hogy a fiatalok pozitív példaképeket lássanak maguk előtt, és motiváltabbak legyenek a szakmai fejlődésük során, közölték. 
Both Gyárfás Csaba, a Venczel József Szakközépiskola igazgatója elmondta, a Harmopan vállalattal való együttműködésük hosszú távú, és bíznak abban, hogy a jövőben is folytatódik. Megjegyezte: a gyakorlati képzéseken a diákok értékes tapasztalatokat szerezhetnek, amelyek segítenek abban, hogy versenyképesek legyenek a munkaerőpiacon.

A motiváltabb diákokért

– A diákok számára rendkívül fontos az ilyen jellegű támogatás: nemcsak anyagi elismerésben részesülnek, hanem szakmai fejlődésükhöz is hozzájárul. A Harmopan vállalattal közös célunk, hogy a diákok a lehető legjobb képzést kapják, és a jövőben sikeres szakemberekké váljanak

– tette hozzá Both Gyárfás Csaba.
A díjak ünnepélyes átadóját a Venczel József Szakközépiskola ballagási ünnepségén tartották, amelyen a díjazott diákok és az iskola vezetősége mellett a Harmopan vállalat képviselői is részt vettek. A díjakat Kovács Éva, a Harmopan Rt. termelési igazgatója nyújtotta át a diákoknak.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!