Hirdetés

A Mikó-vár előtti téren zárta kampányát a csíkszeredai RMDSZ

A választás tétje hatalmas, és Csíkszeredában az emberek tudják, miért fontos, hogy az RMDSZ képviselői ott legyenek a döntéshozásban, az önkormányzatban és az Európai Parlamentben egyaránt – fogalmazott Korodi Attila polgármesterjelölt pénteken a Mikó-vár előtti téren megrendezett kampányzárón. Az eseményen részt vett Kelemen Hunor, az érdekvédelmi szervezet elnöke, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, tanácsosjelölt is.

Létai Tibor
A Mikó-vár előtti téren zárta kampányát a csíkszeredai RMDSZ
Fotó: László F. Csaba

Korodi Attila, a hargitai megyeszékhely polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, megyei és városi önkormányzati képviselőket, többek között Tánczos Barna szenátort, Hajdu Gábor képviselőt, Becze Istvánt, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnökét, a csíkszéki polgármestereket, jelölteket, meghívottakat, a kampányban segítő önkénteseket.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Szónoklatában rámutatott arra, hogy a kampány során több mint 11 ezer háztartást kerestek fel, és

a találkozások során kiderült, hogy a szeredaiak tudják és érzik a vasárnap tartandó önkormányzati és európai parlamenti választások fontosságát, tétjét.

– A polgárok többsége azt szeretné, hogy folytassuk a munkát, a város maradjon meg azon az úton, amelyen elindítottuk, és hogy az erdélyi magyaroknak hangjuk legyen Brüsszelben. Vasárnap együtt győzni fogunk, ezért mozgósítani kell barátokat, ismerősöket, családtagokat, hogy minél többen ott legyünk az urnáknál – hívta fel a figyelmet Korodi.

A Mikó-vár előtti téren zárta kampányát a csíkszeredai RMDSZ

Borboly Csaba rámutatott arra, hogy Csíkszék az elmúlt évtizedekben mindig a legjobban szerepelt a választásokon, amire most is szükség van. Az egység erőt kell adjon a megyének, az erdélyi magyarságnak, és ezt az erőt a kampányzáró megadja – fogalmazott a megyeelnök, aki külön megköszönte a fiatalok, a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT) munkáját.  

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a mozgósítás fontosságára hívta fel a figyelmet, mert magas részvételre lehet számítani az országban, így nem engedheti meg a magyarság, hogy otthon maradjon. A szövetségi elnök a magyarellenes erők ténykedésére is reagált, mondván, hogy ellenük a minél több magyar szavazat a gyógyszer.

Legalább 500 ezer magyar szavazatra van szükség, hogy győzzünk, és a megmaradásunkhoz újra és újra győzni kell, mert egyszerű polgárokként nemcsak a településünkért, hanem az egész magyarságunkért, közösségünkért is felelősek vagyunk, bár megszűnt a veszélyérzet, de a veszély nem szűnt meg, ezért kell mindenkit mozgósítani.

A Mikó-vár előtti téren zárta kampányát a csíkszeredai RMDSZ

A felelősség abban is megnyilvánul, hogy a Kárpát-medencéből olyan csapatot küldjünk Brüsszelbe, amely az útelágazásnál, ahová érkezett az Európai Unió, képesek lesznek az autót abba az irányba vinni, amelyről azt gondoljuk, hogy mindannyiunk számára megfelelő. Nemcsak a szűk környezetünkért vagyunk felelősek, hanem az egész magyarságért. Most vasárnap csak a főpróba lesz, a nagy előadás december 8-án lesz, de ha a főpróba jól sikerül, akkor nagy eséllyel mondhatjuk, hogy a decemberi előadás is jól fog alakulni.

Csíknak elsőnek kell lennie, számban és arányban is

– húzta alá Kelemen Hunor.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!