Hirdetés

A megyeszékhely oktatási fejlesztéseit ismertették, bemutatták a Napocska Napközi Otthont

Folyamatban van Csíkszeredában az osztálytermek elavult berendezéseinek (bútorzat és különféle oktatási felszerelések) teljes cseréje, valamint a taplocai szakiskolai kampusznak és a duális képzésnek a fejlesztése – hangzott el a megyeszékhely elöljáróinak pénteki sajtótájékoztatóján. Korodi Attila polgármester és Sógor Enikő alpolgármester beszámolt a város oktatási hálózatának jelenlegi állapotáról, egyúttal bemutatták a média munkatársainak a Fűzfa utcában található Napocska Napközi Otthont.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
A megyeszékhely oktatási fejlesztéseit ismertették, bemutatták a Napocska Napközi Otthont
Korszerű intézmény. Nem véletlenül választották ki a sajtóesemény helyszínét Fotó: Létai Tibor

Sógor Enikő beszámolójából kiderült, azért választották a Napocska Napközi Otthont a sajtótájékoztató helyszínéül, mert az óvodások számára a legjobb szolgáltatást nyújtja, modern, gyerekbarát környezetben, amelyet példaértékűnek tekint a városvezetés. A napközinek egyébként áprilisban adták át a vadonatúj konyháját.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Bebizonyosodott, hogy a nagyrészt önkormányzati költségvetésből megvalósított új intézmény jól lett pozícionálva és hosszú távon tudja teljesíteni küldetését – jelentette ki az alpolgármester. 

A megyeszékhely oktatási fejlesztéseit ismertették, bemutatták a Napocska Napközi Otthont
Korodi Attila ugyanakkor emlékeztetett: a beruházás összesen 18,8 millió lejbe került, meglátása szerint a komplex napközi otthonban igazi gyermekparadicsomot teremtettek. Mint részletezte: a Helyi Fejlesztések Országos Programján (PNDL) keresztül a kormány közel 2 millió lejjel támogatta a kivitelezést. Hangsúlyozta:

a napközi építésekor fontos szempont volt, hogy az ingatlant könnyen lehessen megközelíteni,

ezért új parkolókat is kialakítottak az ANL-tömbházak mögött. 
– 3200 négyzetméteres udvar korszerű játszótéri elemekkel, 1000 négyzetméteres épület, nyolc csoport, 172 gyermek, kompetens személyzet – sorolta a napközi számszerűsíthető mutatóit Sógor Enikő. Az alpolgármester etalonnak nevezte a Napocska Napközi Otthont, majd hozzáfűzte: azon dolgoznak, hogy minden oktatási intézmény hasonló szintűvé váljon.

A megyeszékhely oktatási fejlesztéseit ismertették, bemutatták a Napocska Napközi Otthont
Az elöljárók tájékoztatását követően Kopacz Erika óvodavezető bemutatta a korszerű intézményt a sajtó képviselőinek.

Az udvar egyik részén zöldkertet alakítottak ki, ahol az óvodások a kertészkedéssel ismerkedhetnek meg.

A magaságyásokban zöldségek sorjáztak: retek, saláta, borsó, murok. 
– Büszkék vagyunk a kertünkre, amelynek köszönhetően a gyermekekben erősödhet az ökológiai, környezetvédelmi tudatosság, és megtanulják megóvni környezetüket. A Zöld hét keretében elektronikai hulladékgyűjtést is szerveztek – számolt be tevékenységeikről az igazgató. Az épületbe lépve modern, tágas tér és otthonos hangulat fogad. Ebédidő volt éppen, az óvodások az étkezőhelyiségekben tartózkodtak. Minden tanteremhez külön ebédlő tartozik. A folyosókon különböző kiállítások mutatták a lurkók, szülők kreativitását. Látható volt virágkiállítás és divatbemutató újrahasznosítható anyagokból készült ruhákból. 
– Megtiszteltetés, hogy belakhattuk ezt az óvodát, amit a gyerekek és szülők nem is óvodának, hanem palotának értékelnek – adott hangot elégedettségének az esemény végén az óvodavezető.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!