Hirdetés

A következő tanévre marad

Bár a nyári vakációban szerették volna elkezdeni a bánkfalvi óvoda energetikai korszerűsítését, a csík­szent­györ­gyi önkormányzati testület hétfőn fogadta el a beruházás műszaki tervét. A munkát így csak a jövő tanévben tudják elkezdeni.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 2 perc
A következő tanévre marad
A bánkfalvi óvoda. Még várni kell a munkakezdésre Fotó: P. M.

Mint arról már beszámoltunk, a csík­szent­györgyi polgármesteri hivatal az óvodaépület hőszigetelésére, az ablakok és ajtók cseréjére, a villanyhálózat korszerűsítésére, illetve új padlózat lefektetésére nyert több mint 800 ezer lejes támogatást az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR).
Réti Zsófia polgármester korábban azt nyilatkozta lapunknak, hogy az oktatatás megszervezésének szempontjából a beruházás elkezdésének legészszerűbb időpontja a nyári vakáció lenne, az ehhez szükséges műszaki tervet azonban csak most készítette el a megbízott tervező, emiatt a közbeszerzési eljárást sem sikerült lebonyolítani, ezért későbbre lehet kitűzni a munkakezdés időpontját.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

 – Az önkormányzati testület júliusi ülésén fogadta el a beruházás műszaki tervét. Ez azt jelenti, hogy ezt követően tudjuk meghirdetni a közbeszerzési eljárást, a munkálatok menete pedig nagyban függ az ezt megnyerő építkezési vállalkozótól

– nyilatkozta lapunknak a polgármester.
Réti Zsófia nem zárkózik el annak a lehetőségétől sem, hogy a következő év nyári időszakára halasszák a kivitelezést, mint mondta, ez a megoldás könnyebb lenne az óvodások foglalkoztatásának megszervezése tekintetében, amennyiben az építkezési vállalkozó azt mondja, hogy tanév közben a külső munkálatokkal el tudja kezdeni az épület energetikai korszerűsítését, akkor hamarabb is startolhat a beruházás, de mindez a munkálatok ütemtervétől függ majd. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!