Hirdetés

A helyiek számára fontos hidak szorulnak javításra Zsögödben

Az idő vasfoga látványos munkát végzett a zsögödi Harom utcai Olt-hídon és a Kútpatak utcában található fahídon, amely a Fitód-patakon keresztül biztosít átjárást. Bár nem főútvonalon fekszenek, mindkét híd fontos a helyiek számára, mert vagy az ott lakók használják, vagy a környéken mezőgazdasági területtel rendelkezők a munkagépeikkel, szekereikkel.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
A helyiek számára fontos hidak szorulnak javításra Zsögödben
Fotó: Létai Tibor

A zsögödi Kisvárdomb aljában található Olt-hídon ottjártunkkor is jelentős volt a forgalom. A közeli gazdasághoz éppen egy tejszállító teherautó haladt át a megviselt állapotban levő hídon, de több személygépkocsit is láttunk ott közlekedni.

Az ott lakók napi rendszerességgel használják, de a környéken mezőgazdasági területtel, kaszálókkal, legelőkkel rendelkezők is sűrűn megfordulnak arrafelé. A hídról első ránézésre is megállapítható, hogy megérett a javításra.

A szándék megvan a városvezetés részéről, de technikai okok akadályozzák az előrelépést. Mint megtudtuk, az engedélyezők – a vízügyi igazgatóság és a környezetvédelemi ügynökség – egymásnak ellentmondó véleménye miatt stagnál a beavatkozási munkálatok tervezése. A megoldást ugyanakkor folyamatosan keresik – erősítette meg lapunk érdeklődésre Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere.

Létai Tibor
A szintén nagyon rossz állapotba került Kútpatak utcai fahíd kapcsán az elöljáró elmondta: a Kútpatak utca korszerűsítése tervezési fázisban van, de a munkának nem része a híd. Ennek dacára a hídon karbantartási munkálatokat fognak végezni annak érdekében, hogy a közlekedés ne lehetetlenüljön el. Mihelyst találnak finanszírozási lehetőséget egy új híd megépítésére, elindul a tervezési, engedélyeztetési és kivitelezési folyamat is. – A Kútpatak utca korszerűsítése magában foglalja a vízelvezetést és az útburkolati munkálatokat, mint például az alapozást és aszfaltozást – közölte Bors Béla.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!