Hirdetés

Családi alkotóműhely

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 4 perc
Családi alkotóműhely
Fotó: Létai Tibor

A hétvégék gyakran jelentik azt a ritka időszakot, amikor végre igazán együtt lehet a család. Nem mindig szükséges azonban elutazni ahhoz, hogy különleges és emlékezetes élményeket szerezzünk. Az elmúlt hétvégén úgy döntöttünk, hogy otthoni alkotóműhelyt alakítunk ki, ahol mindenki kibontakoztathatja kreativitását.
Szombat reggel összegyűltünk a nappaliban, hogy megtervezzük a napot. A gyerekek már izgatottan várták, hogy belevethessék magukat a különféle projektekbe. Előző nap előkészítettünk minden szükséges eszközt: festékeket, ecseteket, papírokat, gyöngyöket, színes ceruzákat és egyebeket. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az első tevékenység egy közös családi festmény volt. Egy nagy vásznat terítettünk ki, és mindenki kapott egy ecsetet, hogy hozzátehessen valamit a műhöz. A gyerekek élénk színeket választottak, és szabadjára engedték fantáziájukat, míg mi, szülők finomabb részletekkel egészítettük ki az alkotást. A közös munka nemcsak szórakoztató volt, hanem lehetőséget adott arra is, hogy együtt alkossunk valami maradandót.
A festés után rövid szünetet tartottunk, majd következett a gyöngyfűzés. A gyerekek színes karkötőket készítettek, amelyeket később büszkén viseltek. Ez a tevékenység nemcsak az alkotókedvet serkentette, hanem a kézügyességet is fejlesztette. Közben meséket hallgattunk, és együtt nevetgéltünk, ahogy a gyöngyök néha legurultak az asztalról.

Családi alkotóműhely
Délután újabb izgalmak vártak ránk, ezúttal az ikonfestés. Szent Miklósra esett a választás, hisz ő a Mikulás. Az apró részletek kidolgozása után az elkészült ikon végül igazán különlegesre sikeredett, és hogy még hasznosabb legyen a tárgyunk, egy óralapot tettünk rá, és faliórát készítettünk belőle. Az összeszerelés is közös munka volt, a gyerekek segítettek az óramutatók felhelyezésében és a szerkezet összerakásában. Az így elkészült ikonórának elnevezett szerkezetet büszkén helyeztük a falra, ami a nap csúcspontja volt. Az egész családot büszkeséggel töltötte el, hogy a közös munka egy hasznos és szép emléktárgyban öltött testet. Így, ugyancsak ebben a stílusban elkészült Pityu, a papagáj. Most már ő is ott ketyeg a falon.
Tanulság: a közös alkotás, a nevetés és az együtt töltött idő erősíti a családi köteléket, és ez az alkalom emlékeztetett arra, hogy a legnagyobb kincsek gyakran a legegyszerűbb pillanatokban rejlenek. Úgy döntöttünk, hogy rendszeresen tartunk majd kreatív hétvégéket, mert ezek a momentumok hozzájárulnak ahhoz, hogy a hétvége igazán különlegessé váljon. És ahogy a nappaliban a közös ikonórára tekintettünk, mindannyian éreztük, hogy ez az együtt töltött idő az, ami igazán értékes.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!