Hirdetés

Négy gépkocsivezető visszakapta a pozitív drogteszt miatt bevont jogosítványát, miután a vérvizsgálat eredménye negatív lett

Az erről szóló sürgősségi kormányrendelet hatálybalépése óta négy gépkocsivezető kapta vissza a pozitív drogteszt miatt bevont jogosítványát, miután a vérvizsgálat nem igazolta tiltott szer jelenlétét a szervezetében – nyilatkozta szerdán a Román Rendőrség bukaresti közlekedésrendészeti osztályának egyik illetékese.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Négy gépkocsivezető visszakapta a pozitív drogteszt miatt bevont jogosítványát, miután a vérvizsgálat eredménye negatív lett
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba

Radu Gâtan sajtótájékoztatóján elmondta, a közlekedésbiztonságról szóló 84-es sürgősségi kormányrendelet hatálybalépésétől, azaz június 29-től hétfőig 27 gépkocsivezetőnek lett pozitív a drogtesztje. Közülük 23 esetében a vérvizsgálat igazolta a tiltott szer jelenlétét a szervezetben.

Négy esetben negatív lett a vérvizsgálat eredménye, ezeknél a sofőröknél bizonyos gyógyszerek eredményezték a pozitív gyorstesztet. Utóbbiak a keddi nap folyamán visszakapták jogosítványukat

– idézi az Agerpres hírügynökség Gâtant. Hozzátette, a vérvizsgálat eredményét valamennyi esetben kevesebb mint 48 órán belül megkapták az igazságügyi orvostani intézettől.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A kormány múlt héten módosította a 84-es számú sürgősségi rendeletét, az új előírások hétfőn léptek életbe. Ezek értelmében, ha a vérmintán végzett laborvizsgálat eredménye negatív, vagy nem készül el 72 órán belül, a sofőr visszakapja a pozitív alkohol- vagy drogteszt vagy a tesztelés megtagadása miatt bevont jogosítványát. A 72 napos határidőt a vérminta levételétől számolják.

Egyébként a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság is ismertette a közúti ellenőrzéseknél használt alkohol- és drogtesztekkel kapcsolatos jogszabályi módosításokat. Erről ítt írtunk.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!