Időjárás: erre számíthatunk augusztus második felében

Továbbra is kitart a kánikula az ország régióinak többségében, és főként augusztus 18-a után fokozott légköri instabilitásra is számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) augusztus 12. és 25. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Időjárás: erre számíthatunk augusztus második felében
Fotó: Hodgyai István

Erdélyben augusztus 12–18. között 32-34 Celsius-fokos hőmérsékleti csúcsértékekre, illetve 14-16 fok körüli minimumokra kell számítani. Augusztus 18-a után a maximumok 29-30 fokig csökkennek, a minimumok pedig 12 fok körül alakulnak regionális szinten. 18-a és 20-a között nő a valószínűsége a légköri instabilitás kialakulásának.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A hegyvidéken a prognózis első hetében a maximumok 23 és 26 fok között alakulnak, ezt követően enyhe lehűlés várható, mely nyomán augusztus 20-án 20 fok körüli csúcsértékekre kell számítani. Ez az érték kitart a jelzett időszak végéig. A minimumok 11 és 14 fok körül alakulnak, augusztus 20–25. között lesznek a leghűvösebbek az éjszakák. Augusztus 16-a és 21-e között nagy lesz a zivatarok kialakulásának valószínűsége.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!