Az OTP Bank Románia csatlakozik a Banca Transilvaniához. Mit jelent ez az ügyfelek számára?

Az OTP Bank Románia hivatalosan is a Banca Transilvania Csoport tagja lett július 30-tól. Most egy átmeneti időszak következik, az integrációs folyamat lezárásáig viszont az OTP Bank Románia ügyfeleit számos kérdés foglalkoztatja.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Az OTP Bank Románia csatlakozik a Banca Transilvaniához. Mit jelent ez az ügyfelek számára?
Fotó: OTP Bank

Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, az otpbank.ro és a Banca Transilvania tájékoztatásai alapján.

A bank eladásával az OTP Bank Románia ügyfelei a Banca Transilvania ügyfeleivé válnak?

A 2024. július 30-án zárult akvizíció következtében az OTP Bank Romániát és romániai leányvállalatait a Banca Transilvania Csoport vásárolta meg, így ezek már nem tagjai az OTP Csoportnak. A következő időszakban az OTP Bank Románia ügyfelei továbbra is az OTP Bank Romániával intézik a termékeikkel, szolgáltatásaikkal és banki műveleteikkel kapcsolatos ügyeiket. Az integráció lezárásáig az OTP Bank Románia és a Banca Transilvania külön entitásként működik tovább, az ügyfelek minden jelentős változásról tájékoztatást kapnak.

Változnak a szerződési feltételek? Mi történik a meglévő kölcsönökkel és hitelekkel?

Az OTP Bank Románia ügyfeleinek szerződési feltételei változatlanul érvényben maradnak, nincs rájuk hatással a tranzakció. Az ügyfeleket időben és hivatalos úton értesítjük a következő időszakban minden őket érintő változásról. Az OTP Bank Romániától felvett hitelek ennek a szakasznak a lezárásával egy időben átkerülnek a Banca Transilvaniához.

A számlákon lévő pénzeszközök ugyanúgy maradnak hozzáférhetők, mint eddig?

Igen, az OTP Bank Románia ügyfelei változatlan feltételek mellett használhatják az összes online és offline szolgáltatást.

Meddig maradnak érvényesek az OTP Bank Románia által kibocsátott bankkártyák, bankszámlák, bejelentkezési adatok stb.?

Az OTP Bank Románia ügyfeleinek szerződései változatlan feltételek mellett maradnak érvényben. Bármilyen jövőbeni változásról időben tájékoztatást nyújtunk.

Hogyan fogják kezelni a személyes adatok védelmét az OTP Bank Romániánál az eladás kontextusában?

A személyes adatok védelme továbbra is kiemelt fontosságú számunkra. Elkötelezettek vagyunk ügyfeleink adatainak védelme mellett, és betartjuk a szigorú adatbiztonsági előírásokat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Milyen információkat érdemes most tudni egy OTP Bank-ügyfélnek?

Az OTP Bank Románia és a Banca Transilvania a következő időszakban külön folytatják működésüket. Az ügyfelek továbbra is az OTP Bank Romániához fordulnak minden banki művelet és szolgáltatás esetén. Az ügyfeleket folyamatosan tájékoztatni fogjuk minden lényeges fejleményről ebben a szakaszban. A szerződési feltételek változatlanok maradnak, a bankbetétek biztonságban vannak, ezekre betétesenként 100 000 eurós összeghatárig az Országos Betétbiztosítási Alap is garanciát nyújt.

Egy ügyfél a Banca Transilvaniánál és az OTP Bank Romániánál is bankol. Mi történik az OTP-nél vezetett számlával?

A következő időszakban mindkét számla használatban marad, és az ügyfelek a korábbiakhoz hasonlóan intézik banki ügyeiket mindkét hitelintézettel. Az OTP Banknál vezetett számlák Banca Transilvaniához történő migrálásáról időben részletes tájékoztatást nyújtunk.

Hol kaphatnak további információkat az OTP Bank ügyfelei ezzel a változással kapcsolatban?

Az OTP Bank Románia napi banki tevékenysége változatlan marad, és bármilyen kérdés esetén fordulhat a Contact Centerhez a 0800 88 22 88-as telefonszámon, bármely belföldi vezetékes- vagy mobilhálózatból ingyenesen, illetve a + 4021 308 57 10-es, külföldről is hívható telefonszámon (hétfőtől péntekig 8:30 és 21:00 között), valamint az OTP Bank Románia területi egységei is rendelkezésére állnak.

Kétnyelvűség?

A Banca Transilvania fenntartja az OTP Csoport kötelezettségvállalásait a Bethlen Gábor Alapkezelővel szemben, és a továbbiakban is a jelenlegi feltételek mellett szolgálja ki az összes ügyfelet, beleértve a két nyelven nyújtott szolgáltatásokat is, ahol ez szükséges.

Mint korábban beszámoltunk róla, jóváhagyta a bukaresti versenyhivatal az OTP Románia felvásárlását. A tranzakcióra a versenyhivatal és a Román Nemzeti Bank is rábólintott. Az OTP Asset Management Banca Transilvania általi megvásárlása a végső engedélyeztetési folyamatban van.

Az OTP Csoport értékesítette az OTP Bank Romániát a Banca Transilvaniának

Az OTP Csoport lezárta az OTP Bank Románia és további romániai leányvállalatainak értékesítését a vevő Banca Transilvaniával (BT) – közölte a pénzintézet kedden.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!