Hirdetés

Alkoholmérgezés miatt került kórházba három Hargita megyei kiskorú

Három gyermek, egy hétéves ikerpár és egy 11 éves, sürgősségi ellátásra szorult alkoholmérgezés miatt. A Hargita megyében lakó gyerekek szüleikkel együtt rokonlátogatáson voltak a Szucsáva megyei Gura Humorului településen.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Alkoholmérgezés miatt került kórházba három Hargita megyei kiskorú
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Az esetről az Adevărul portál számolt be hétfőn, a Suceava megyei mentőszolgálat információira hivatkozva. Mint írták, a gyerekek a szülők figyelő szeme elől elbújtak a ház egyik szobájában. A látogatás során találtak egy üveg pálinkát, amelyet néhány perc alatt megittak. Rövid időn belül rosszul lettek az elfogyasztott alkoholtól. Amint a szülők észrevették a gyerekek rosszullétét, azonnal autóba ültették őket, és a legközelebbi sürgősségi osztályra siettek velük.

A gyerekeket alkoholmérgezéses állapotban szállították be a kórházba. Először a Gura Humorului-i városi kórházban látták el őket, ahol sikerült stabilizálni állapotukat, majd átszállították őket a Szucsáva megyei kórházba.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A megyei mentőszolgálat orvosa úgy nyilatkozott, hogy a gyerekek etil-alkohol-mérgezést szenvedtek. Infúzióra kötötték őket, azt követően javult az állapotuk. Orvosi felügyelet alatt tartották őket, amik egészségi állapotuk a régi nem lett.

Hogy melyik Hargita megyei településről származnak a gyerekek, arról nem közöltek információkat.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!