Hirdetés

Hétfőn kezdődik a tanügyi sztrájk

Hétfőn elkezdődik a tanügyben meghirdetett általános sztrájk, a legtöbb iskolában, napköziben, óvodában szünetel minden oktatási tevékenység, nem fogadják a gyermekeket. Megyénkben viszont van néhány olyan tanintézet is, amelynek alkalmazottai nem csatlakoznak a munkabeszüntetéshez.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hétfőn kezdődik a tanügyi sztrájk
Hétfőn nem ülnek be az iskolapadba a gyerekek Fotó: László F. Csaba

Mindenütt alakult egy úgynevezett sztrájkbizottság, amely felügyeletet biztosít a tanintézetekben, és naponta jelent a szakszervezetnek a sztrájk aznapi lefolyásáról. A döntés szerint

addig nem állnak le a tiltakozással, amíg a kormány nem teljesíti az érdekvédelmi szervezetek követeléseit, vagy azokból legalább fele plusz egyet, és mindez meg nem jelenik a Hivatalos Közlönyben.

Az intézményekben a szakszervezeti felelősök arról tájékoztatták a tagokat, hogy hétfőn és kedden biztosan sztrájk lesz, azután pedig naponta várják a szakszervezeti vezetők értesítéseit a folytatásról vagy a beszüntetésről. A megyei tanfelügyelőségeknek pénteken közölniük kellett a szaktárcával, hogy hány pedagógus és tanügyi alkalmazott vesz részt a munkabeszüntetésben. Demeter Levente főtanfelügyelő közölte, hogy megyénkben

a teljes személyzet kevesebb mint 71%-a és a tanszemélyzet mintegy 73%-a vállalta a sztrájkot az iskoláktól kapott adatok összesítése alapján.

Még elmondta, hogy huszonnégy iskolában vagy napköziben mindenki beszünteti a munkát, és van négy olyan oktatási intézmény is, ahol senki nem sztrájkol, ám Demeter nem kívánta megnevezni ezeket.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!