Hirdetés

Hétezer euró vállalkozóknak

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (Visit Harghita) pályázati lehetőséget kínál Hargita megyei turisztikai vállalkozóknak az Európai Unió által támogatott SUSRUR projekt keretében. A hétezer eurós támogatási csomag célja a fenntartható vidéki turizmus előmozdítása. Az iratcsomó leadásáig két hét van.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Hétezer euró vállalkozóknak
Pál Zelinda ismertette a vidéki fejlesztést támogató pályázatot Fotó: Vlaicu Lajos

Pál Zelinda, a Visit Har­ghita munkatársa csütörtökön, a Hunguest Hotel Fenyőben ismertette a SUSRUR, második Innovate pályázatnak részleteit. A vendéglátásban és turisztikai egységeket üzemeltetők összesen hétezer vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak. A felhívás célja, hogy akár nyolcvan turisztikai kkv-nak nyújtson támogatást fenntartható és innovatív gyakorlatok bevezetésében. Az Innovatív program végrehajtása során a pályázóknak számos kötelező intézkedést kell végrehajtaniuk, illetve azokban részt venniük.


Hirdetés

 – A felhívásra a következő CAEN-kóddal rendelkezők jelentkezhetnek: I55 – szálláshely-szolgáltatás, I56 – Vendéglátás, N79 – utazásközvetítés, utazásszervezés, egyéb foglalás, R90 – alkotó-, mű­vészeti, szórakoztató tevékenység, R91 – könyvtári, levéltári, múzeumi, egyéb kulturális tevékenység, R93 – sport-, szórakoztató, szabadidős tevékenység. Feltétel, hogy olyan vállalkozás nem vehet részt a pályázatban, amely korábbi kiírásban nyert, a pénzösszeg nem költhető eszköz- és infrastrukturális beruházásokra

– sorolta fel a kedvezményezett területeket Pál Zelinda.  
Az összeget a következő kategóriákra adják: egymástól való tanulás, fenntartható, jó turisztikai gyakorlatok átültetése háromezer euró. Fenntartható turizmus tanúsítási rendszerek és címkék igénylése ezer euró, opcionális. Részvétel a Globális Fenntartható Turizmus Tanács fenntartható turisztikai képzési programján ezer euró. Tanácsadói szolgáltatások: digitális marketingterv, fenntarthatósági és stratégiai terv, technológiai és innovációs felmérés kétezer euró. Pályázóra jutó becsült költségvetés hétezer euró. A szakmai tanácsadás és tanúsítványok mellett, a pályázat nyerteseinek lehetőségük van elutazni Spanyolországba, Görögországba, Ausztriába és Litvániába tapasztalatcsere céljából. 
A pályázatot április 3-ig kell benyújtani, május 10-ig kiértékelik, a program 2024. július 1. és 2025. június 30. között valósul meg. Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!