Hirdetés

Harmincnyolc bírságot róttak ki a rendőrök

Harmincnyolc bírságot róttak ki a Hargita megyei rendőrök, akik vasárnap Székelyudvarhelyen, Szentegyházán és Hargitafürdőn huszonkilenc cégnél ellenőrizték, hogy betartják-e az illegális bevándorlást és a turizmust szabályozó törvények előírásait – közölte hétfőn a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 1 perc
Harmincnyolc bírságot róttak ki a rendőrök
Sok papírmunkával járnak az ellenőrzések Fotó: Hargita Megye Rendőr-főkapitányság

A közlemény szerint a rendőrökkel tartottak a Hargita Megyei Munkafelügyelőség (ITM) és a Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság (DSVSA) munkatársai is.

Az ellenőrzések során harmincnyolc bírságot róttak ki szabálysértésért, összesen 187 400 lej értékben. Volt olyan cég, amely a turisták belépésének, nyilvántartásának és védelmének szabályozásáról szóló törvény előírásait szegte meg, tíz esetben a szerzői jogokat szabályozó törvény előírásait nem tartották be, mások nem tettek eleget az elektronikuspénztárgép-használati kötelezettségüknek, továbbá két esetben a közrend megzavarásáért róttak ki bírságot. Az élelmiszer-biztonsági előírások be nem tartása miatt hét bírságot róttak ki – áll a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!