Hirdetés

Hargita megye első közösségi lovassport-bázisa Kászonban épül 

Az alcsíki polgármesterek igazi csapattá kovácsolódtak: a rendszeres találkozás, a közös programok lehetővé tették a közös gondolkodás kialakulását. Ma már felnőttek oda, hogy szükség esetén az egyik közösség le tud mondani a másik javára, hiszen a források elosztása terén erre sokszor szükség van – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az április 12-én tartott csíkszentkirályi polgármestertalálkozót követően.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hargita megye első közösségi lovassport-bázisa Kászonban épül 
Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

A találkozó legfontosabb hozadéka, az első nagy horderejű közös alcsíki projekt, Hargita megye első közösségi lovassport-bázisának létrehozása Kászonban, melyet a hatszázalékos áfavisszaosztásból fognak megvalósítani. A remények szerint ez kihatással lesz a megye többi részére is, akár egész Székelyföldre. Mint elhangzott,

a lovas tevékenységek megerősödésének vagyunk tanúi az elmúlt időszakban, közel ezer gyerek lovagol ma rendszeresen Hargita megyében, ezt a számot pedig emelni szeretnék.

Pozitívum, hogy egyre több magánlovasklub, -lovarda működik, ez a döntés azonban lehetőséget jelent mint helyszín az országos és nemzetközi versenyek fogadására, szervezésére.

Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere fogja képviselni a lovasbázis ügyét a Csík LEADER Egyesületben, Alcsík részéről. 

Minél céltudatosabb, és minél inkább a helyi igényeket kiegészítő és kielégítő pályázati kiírások elérésén kell gondolkodni Alcsík viszonylatában. Ezért ma hangsúlyosabbá vállt a LEADER-gondolkodás, hogy eredményesen lehessen az elkövetkező időszak több millió euróját lehívni

– hangsúlyozta a megyeelnök.

Ugyanakkor a találkozón más fejlesztési kérdések is napirendre kerültek, Bíró Árpád, a Hargita Megyei Villamossági Vállalat igazgatója, valamint Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere jelenlétében: a Szent Anna-tó lehetséges villamosítása, illetve a Büdösfürdő villamosításának megerősítése, az alcsíki településeken a szolgáltatás minőségének javítása. Napirendre került a kábelek földbe fektetése, ehhez erőfeszítésekre és együttműködésre van szükség mindhelyi szinten, mind a szolgáltató részéről – tájékoztat Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!