Hirdetés

Hamarosan kezdődhet az egyik legforgalmasabb Hargita megyei út felújítása

A Székelyudvarhelyt és Székelykeresztúrt összekötő 137-es jelzésű utat építik hamarosan újjá, a munkálatok kivitelezéséhez építkezéssel foglalkozó cégek jelentkezését várják május 15-ig. A megyei utak építése tekintetében elkészült az eddigi legátfogóbb terv – közölte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 5 perc

A kivitelezésre vonatkozó felhívás felkerült az elektronikus közbeszerzési oldalra: https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100164591.

A 21,2 kilométeres szakasz beruházásának értéke közel 120 millió lej. Az összeg nagy részére Hargita Megye Tanácsa, az RMDSZ által kezdeményezett Anghel Saligny programban pályázott sikeresen.

A beruházás részleteit korábban többször konzultálták a lakossággal, az így megfogalmazott javaslatokat pedig igyekeztek belefoglalni a tervekbe.

Az útszakaszon kerékpárút is lesz, amelyet zöldövezettel választanak el településen kívül. A teljes szakaszon négy hidat építenek újjá és további ötöt felújítanak, a településeken belül pedig födött sáncokat alakítanak ki.

A 137-es útszakasz Hargita megye legforgalmasabb megyei jelzésű útja, tekintve, hogy két székelyföldi várost köt össze, valamint a Hargita és Maros megye között utazók egyik kedvelt útvonala is egyben.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke szerint az 137-es út felújítása kiemelt fontosságú a térség számára. Emellett úgy véli, hogy a bicikliutak kiépítése is fontos infrastrukturális fejlesztési irány a majdani metropoliszövezetben.

– Többéves nagyberuházás fogja kezdetét venni, ha sikeresen zárul a közbeszerzési folyamat. Mint minden házfelújításnál, ez is felfordulással jár majd, amihez kérjük a lakók türelmét és hozzájárulását. Legalább tíz évre kell jó utat építeni. Az út felújítása a térség gazdasági beruházásait is előrelendíti. A legforgalmasabb utat egyben a legbiztonságosabb szakasszá is alakítjuk a beruházással. Csík és Gyergyó térség szolidaritásával valósul meg az udvarhelyszéki beruházás, amely az egész megyének fontos infrastrukturális és gazdasági építkezés – tette hozzá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!