Hirdetés

Hamarabb elkészülhet a Csíkszentmártontól az egerszéki eltérőig tartó megyei út

Noha szerződés szerint 2024-ben kellene átadni, lehetséges, hogy már az idei év végére befejezheti a kivitelező a Csíkszentmártontól az egerszéki eltérőig tartó megyei út építését – derül ki a Hargita megyei önkormányzat csütörtöki közleményéből.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hamarabb elkészülhet a Csíkszentmártontól az egerszéki eltérőig tartó megyei út
Időarányosan sokkal gyorsabban haladtak a munkával, mint tervezték Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Mint írták: az időjárástól függő, hogy pontosan mikor fejezik be a munkát. Jelenleg ott tartanak, hogy egy 1,7 kilométer hosszú szakaszon a kopóréteget kell ráhúzzák az útburkolatra. Pillanatnyilag épp a megerősített betonsáncok kialakításával foglalkoznak.

A közlemény szerint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke április 26-án, szerdán látogatott ki a helyszínre. Beszámolója szerint az útnak köszönhetően Egerszék és Csinód könnyebben elérhető lesz, és a korábban nehezen megközelíthető falvak most már bekapcsolódnak a körforgásba. Hozzáfűzte: a megyei önkormányzat napra készen kifizette a kivitelező által benyújtott valamennyi számlát.

Mint ismert, 14,5 kilométer szakaszon építették újjá a 123-as jelzésű megyei utat Csíkszentmárton kijáratától az egerszéki eltérőig. A szakaszon négy új híd is épült. Emellett helyükre kerültek a vízelvezető átereszek a teljes szakaszon, és a vízbeömlő kamrák is elkészültek. A kivitelező vállalat, a székelyudvarhelyi Multipland Kft. jelenleg a megerősített betonsáncokat építi ki. A beruházás értéke 37,8 millió lej áfával együtt. A szerződés szerint a munkálatok megvalósítási ideje 45 hónap, amelynek 2024-ben van a hivatalos átadási határideje, ám ha a jelenlegi munkatempót tartja a kivitelező, akkor még az idén befejezik a 14 kilométeres útszakasz építését.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!