Hirdetés

Gyűjtést szervez a károsultak számára a Hargita megyei önkormányzat

Gyűjtést szervez Hargita Megye Tanácsa a törökországi, illetve szíriai földrengés károsultjai számára. Az adományokat a megyeszékhelyen, valamint a megyei tanács alárendeltségébe tartozó, gyergyószentmiklósi, maroshévízi, székelykeresztúri és székelyudvarhelyi irodában fogadják.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 1 perc
Gyűjtést szervez a károsultak számára a Hargita megyei önkormányzat
Borboly Csaba számolt be az adománygyűjtés részleteiről Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A jótékonysági adománygyűjtést Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be.

A török nagykövettel történő egyeztetések után gyűjtésbe kezdünk a károsultaknak. Matracot, termoszt, zseblámpát, pelenkát és higiéniai szereket egyaránt várunk – közölte Borboly. Mint részletezte: a megyei tanács alagsorában 0–24 órában átveszik a csomagokat, sőt munkaidőben Gyergyószentmiklóson, Székelyudvarhelyen, Maroshévízen és Székelykeresztúron a megyei tanács irodájához bevihetik az adományokat, akik segíteni szeretnének. A megyeelnök hozzáfűzte: a megyei tanács munkatársai egyeztetnek a Vöröskereszt Hargita megyei fiókszervezete munkatársaival, hogy pénzbeli adományt is lehessen küldeni a károsultaknak.

Románia jelenleg hatályos törvényei előírják, hogy kizárólag a Vöröskereszt közvetítésével lehet pénzadományt küldeni rászorulóknak. A Hargita Megyei Hegyimentők kutyáscsapata már az elején felajánlotta, hogy részt vesznek a mentésben, az országos katasztrófavédelmi felügyelőség viszont úgy döntött, hogy erre nincs szükség – jegyezte meg Borboly Csaba.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!