Hirdetés

Gombfociban jók vagyunk

Az elmúlt időszakban két rangos viadalon vettek részt a csík­sze­re­dai asztali lab­darúgók, közismertebb nevén a gombfocisok. A Stick­breakers sportolói Bu­da­pes­ten és Csík­fal­ván is sikereket értek el, utóbbi helyszínen a 12 érintéses szakágban a bajnoki címet és az ezüstérmet is csík­sze­re­dai sportoló nyerte.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Gombfociban jók vagyunk
Marschal drámai csatában lett bajnok Fotó: Stickbreakers

Nyárádmente adta a helyszínt a román országos asztali labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójának. Csíkfalván az első versenynap a szektorlabda, második nap pedig a 12 érintéses ágazat küzdelmeit tartották, ez utóbbi a bajnoki címről is döntött.
A szektorlabdaversenyt végig az élen járó Pákai György nyerte, aki bár nem tudta legyőzni a második helyről őt szorosan követő, a csík­sze­re­dai Stickbreakers szí­neiben versenyző Bajkó Mihályt, azért csak elhúzott mellette a hajrában. A ko­lozs­vá­ri, marosvásárhelyi, nyá­rád­menti és csíki ver­seny­zők­ből álló mezőny beragadt a két élen járó mögé, Moldován Károly révén végül sikerült még egy maros­vá­sár­helyi versenyzőnek a dobogóra állnia. Az utolsó forduló előtt, az országos bajnoki cím várományosa – meg­kér­dő­je­lez­he­tet­le­nül – a ma­ros­vá­sár­helyi Pákai György, de a dobogó többi lépcsője még kiadó: az egymástól csak pár pontra lévő öt esélyes versenyző között ádáz harc várható a decemberi, szovátai finálén.
A 12 érintéses ágazat utolsó, döntő fordulója a tavalyi bajnok Varga Ervin és a csíkszeredai Marschal István párharcának ígérkezett, mindkét versenyző azonos pontszámmal fordult rá az utolsó fordulóra. A kitűnően játszó Varga zsinórban hozta is az első négy fordulóban a győzelmeket, míg Marschal számára már az első fordulóban elillanni látszott a végső győzelem lehetősége, miután a kolozsvári Krejkcik Péter bravúros eurogólokkal 3–2-re mattolta a csíkszeredai versenyzőt.
A forduló és a bajnokság sorsa is egy drámai Varga–Marschal meccsen dőlt el, amikor a csík­sze­re­dai Stick­break­ers versenyzője kétszer is utolérve a végig előnyben játszó Vargát, hosszabbításból lőtte a találkozó, a forduló és a bajnokság megnyeréséhez szükséges gólját. Varga már nem tudott kellőképpen felpörögni a folytatásban, így a 12 érintéses versenyen is kitűnően szereplő csíkszeredai Bajkó Mihálynak sikerült elhódítania a forduló második helyét és ezzel, Marschal és Varga után, a 2023-as évi román bajnokság bronzérmesévé is vált.


Hirdetés

Budapesten is helytálltak

A magyar fővárosban rendeztek szektorlabdatornát, amelyen a magyar és a székelyföldi sportolók mellett szerb versenyzők is indultak. Az 52 fős mezőny két részre osztva játszott, az első tíz a magyar bajnoki címért harcolt, míg a többiek kategóriaversenyen küzdött. A csíkszeredai sportolók közül Bors Attila az amatőrök között a harmadik helyen zárt, Bajkó Mihály a harmadik élvonalban a második lett, így osztályt is lépett. Az asztali labdarúgók november 25-én Lakitelken az év utolsó nagy nemzetközi viadalán vesznek részt, majd decemberben Szovátán a szektorlabda szakág országos bajnokságának utolsó fordulóján állnak rajthoz.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!