Hirdetés

Történelmi Marschal-siker

Nemzetközi asztalifoci-tornának adott otthont Csíkszereda, a viadalon jelen volt a szektorlabda szakág világ- és Európa-bajnoka, valamint a román és a magyar bajnoki címvédő is. A negyedik Stickbreakers Kupán csíkszeredai siker született.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Történelmi Marschal-siker
Marschal István is készülhet az Eb-re Fotó: Stickbreakers

Rangos asztalifoci-tor­nának adott otthont a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium, a helyi klub által rendezett IV. Stickbreakers Kupán jelen voltak Románia és Magyarország legjobb versenyzői. A tornát két kategóriában tartották, az európai szektorlabda és a Dél-Amerikából származó 12 érintéses szakágban több bajnok is asztalhoz állt: a szektorlabda világ- és Európa-bajnok, a jelenlegi magyar és román bajnok, az év magyar játékosa, illetve a 12 érintős szakág két Európa-bajnoka, román és magyar pontvadászatgyőztesek csaptak össze. Csíkszeredából öt sportoló állt az asztalokhoz.
A szektorlabda csoportküzdelmeket abszolváló legnagyobb esélyesek egészen az elődöntőkig meneteltek, ahol végül a hibátlanul játszó mindenkori román bajnok, a marosvásárhelyi Pákai György emelte magasba az első helyért járó trófeát. A második és harmadik helyen Magyarország két remek sportolója, a váci Szathmári Károly, illetve a budapesti ifj. Farkas Gábor végzett.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Nagy harcot hozott a 12 érintéses szakág versenye, ez a „brazil örömfocit” leginkább leképző, nagyon technikás sportágban, óriási meglepetéseként, két Európa-bajnokot is megelőzve, a tavalyi romániai bajnok, a csíkszeredai Marschal István szerezte meg a végső győzelmet a budapesti ifj. Farkas Gábor és az éppen regnáló Európa-bajnok, a debreceni Kovács Nándor előtt. Érdekesség, hogy Marschal István a 2022. februári első ver­senye után bő két évvel nyerte meg az első hivatalos ranglistás versenyét.
A torna során a csíkszeredai klub vezetői tárgyalásokat folytattak a Nemzetközi Asztali Labdarúgó Szövetség elnökével, aki szintén részt vett a csíkszeredai versenyen. A megbeszéléseken szó esett az utánpótlás-nevelésről, a szponzorok bevonásáról és a Bajnokcsapatok Európa Kupájának döntőjéről, melyben a Stickbreakers klub is érintett, hiszen a finálét a csíkiak a magyar bajnok DSC-ALE ellen vívják majd.
Az utánpótlás-nevelés kulcs­fontosságú kérdésként merült fel, különösen az erdélyi fiatalok körében, akikkel „meg kell ismertetni és megszerettetni ennek a magyar eredetű sportágnak a szépségeit”. Emellett a helyi szponzorok számára lehetőség nyílik arra, hogy támogassák egy világversenyre készülő klub játékosait. Ezek az intézkedések a Stickbreakers klub alapjainak megerősítését és nemzetközi színtéren való sikerességét szolgálják.
A csíkszeredai torna a román és a magyar bajnokság részeként nemzetközi pontszerző verseny is volt, és ezt követően állt össze a nyolcfős válogatott, amely az idei, lisszaboni Európa-bajnokságon Romániát is képviseli. A romániai keret: Marschal István és Bajkó Mihály (Stickbreakers), Moldován Károly, Valics Lehel, Varga Ervin és Incze István (mind Marosvásárhelyi Ener­gofish), Pákai György (Kom­ló), Debreczy István (Va­si Gombfoci SE Budapest).





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!